Főoldal / Ápoltság / A lábmasszázs előnyei- rendszeresítsd Te is!

A lábmasszázs előnyei- rendszeresítsd Te is!

Vannak, akik imádják vannak, akik utálják és vannak akik annyira csiklandósak, hogy a talpmasszázs gondolatát sem bírják nevetés nélkül elviselni. Pedig a finom mozdulatokkal elvégzett talpmasszázs fantasztikus érzés, hiszen talpunk által egész testünk feltöltődik. Az egészségjavító, energetizáló lábmasszázs több ezer éve fontos szerepet tölt be a természetes gyógymódok sorában. Már az ókori egyiptomiak is élvezték a masszázs szervezetre gyakorolt jótékony hatását. A mai reflexológia lényegét egy amerikai orvos, dr. William Fitzgerald írta le először a múlt század elején. E szerint testünk bizonyos zónái összeköttetésben állnak a talp egyes területeivel.

A lábad mindig kéznél van..

..tartja egy bölcs közmondás. A hozzáértő számára a talp felülete a test térképeként is felfogható, ami sokat elárul a szervezetről. A megfigyelések alapján ugyanis az idegvégződésekben gazdag lábfej különböző részein visszatükröződik a szervek állapota: ha bizonyos pontokra nyomást gyakorlunk, hatni tudunk a területre leképzett szerv működésére.

Nem kell azonban feltétlenül a masszőrhöz járni, magunknak is könnyedén elvégezhetjük ezt a műveletet, vagy segítségül hívhatunk egy sima teniszlabdát is hozzá.

Hogy miért éri meg a talpmasszázst gyakorolni? Mert nem is hinnéd milyen sok pozitív hatást fejt ki a teljes szervezetedre!

Javítja a vérkeringést

A folyamatos kézmozdulatok segítik a vér fokozottabb áramlását, mely az egész testet felfrissíti. Úgy érezheted, hogy aktív mozgást végeztél, miközben a mozdulatlan testedbe a vérkeringés által áramlik az energia a kézfejedtől a lábfejedig.

Megnyugtat

Egy stresszes helyzetben vagy egy fárasztó nap után, nincs is jobb gyógyír. Egy pillanat alatt kikapcsol, segít befelé figyelni, eltünteti a problémákat körülötted és egy másik, nyugodt világba repít el.

Kényeztet

Nem is kell különösebb indok egy talpmasszázshoz, csupán annyi, hogy: jól esik. Ha egy lábfürdővel is összekötöd, akkor lesz csak igazán tökéletes a pillanat, ami után úgy fogod érezni magad, mit akit kicseréltek.

Szabad energiaáramlást biztosít

Ha megfelelően koncentrálsz a mozdulatokra, akkor érezheted, ahogy az energia az egész testeden átáramlik. A talpadon keresztül képes vagy elérni a testi-lelki egyensúlyt, melynek hatására sokkal energikusabb leszel.

Ápol

Ha a masszázs valamilyen tápláló krém segítségével történik, a bőröd sokkal finomabbá és puhábbá válhat a rendszeres alkalmazással. A láb szárazsága végre megszűnhet, és bársonyos érintésű felület váltja le a korábbi érdes bőrréteget.

Nézd meg ezt is!

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor …