Főoldal / Ápoltság / Méregteleníts lábáztatással

Méregteleníts lábáztatással

Otthoni gyors relaxálás mindenkinek jár, még neked is. Ha állandóan rohansz, nincs időd magadra, ezt az apró pihentető és méregtelenítő praktikát biztosan használni és szeretni fogod.

Ez a módszer fillérekből elérhető, hatékonyságát már nagyanyáink is ismerték, és nemcsak jótékony, de élvezetes is. Próbáld ki egyszer és tuti, hogy rá fogsz szokni!

Mire van szükséged hozzá?

Tényleg filléres megoldás, hiszen semmi más nem kell hozzá, mint víz, só, szódabikarbóna, egy megfelelő méretű lavór, és fél óra szabadidő. Jó, ez lehet, hogy  soknak tűnik, legyen 15 perc!

Engedj kellemesen meleg vizet a lavórba, de csak annyit, hogy ha beteszed a lábadat, a víz ne csobbanjon ki azonnal. Készíts magad mellé törölközőt, hogy amikor kilépsz, ne korcsolyázz végig a nappalin a fürdőszobáig. A lábvizedbe tegyél 2-3 kiskanálnyi konyha vagy tengeri sót, és egy kanál szódabikarbónát. A víz érjen a bokádig, hagyd, hogy táguljanak a talpad pórusai.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és az sem árt, ha a víz tiszta forrásból származik. Akár forrásból visszahűtött vizet is használhatsz.

Nem is gondolnád mi mindenre jó! Igazi testi felélénkülés, és a méregtelenítésen kívül, kiváló esti relaxáló.

Összeszedtünk néhány lábáztató praktikát, ha lábdagadással, nehéz lábérzéssel küzdesz, arra is van megoldás. Nézd csak:

Szódabikarbónás lábdagadásra

A lábvíz pH értékét lúgosítsuk egyszerűen 3 evőkanál szódabikarbóna hozzáadásával. Ettől a szervezet sav-bázis egyensúlya rendeződik és kisimul a bőr, enyhülnek a lábdagadással járó tünetek. A hetente többször alkalmazott szódabikarbónás lábfürdő, rendkívül jó méregtelenítő hatással bír. A lábáztatás fél óra kell legyen, főleg, ha jellemzően estére bedagad a lábad.

Ecetes lábáztatás izzadó lábra

Ha azt veszed észre, hogy még télen is hajlamos a lábad(vagy a férjed lába) az izzadásra, próbáld ki ezt a trükköt. Melegítsd fel 40 fokosra a vizet, és önts hozzá 1-1,5 kanálnyi ecetet.  A legjobb, ha almaecetet használsz, az illata is megnyerőbb. Ehhez adagolj kb. 1 evőkanálnyi tengeri vagy konyha sót.

Fáradt láb

Ha a sok sétálástól, bevásárló körutaktól, gyerek után rohangálástól gyakran elfáradt a lábad, nagyanyáink receptúrája azon is segíteni fog. Elsőre viccesnek hangzik, de próbáld csak ki bátran. Áztasd főtt burgonya vizében a megfáradt, feszülő lábaidat. Hamar enyhül a fájdalom és a fáradtság is eltűnik ettől a csodaszertől! Hidd el, gyakrabban fogsz főtt krumplit készíteni, hogy a megmaradt főzővizet újra melegíthesd.

Az áztatást követően pedig jöhet egy kis kényeztető ápolás. Kedvenc lábkrémeddel(Sana lábápoló krémek) masszírozó mozdulatokkal juttasd be a bőrbe az értékes összetevőket, amik az áztatás után még jobban segítik puhán tartani a lábaidat.

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …