Főoldal / Csináld magad / Kreatív Karácsonyfák szinte nulla forintért

Kreatív Karácsonyfák szinte nulla forintért

Az ünnepi dekoráció középpontja a karácsonyfa, mely valódi melegséget hoz az otthonokba. Egyik lakásból sem hiányozhat a szeretet ünnepének a jelképe, azonban elég nagy költséget jelent minden évben.

Szerencsére van rá lehetőség, hogy egy kis kézügyességgel. néhány otthon kallódó tárgyból, elkészítsük pénztárcabarát karácsonyfánkat. Ezekkel az ötletekkel igazi sikereket érhetsz el, hiszen olyan egyedi, kreatív fát készíthetsz, amit mindenki csodálni fog!

Karácsonyfa könyvekből

Legyünk kreatívak! Egy pár könyv csodákra képes. Rendezzük karácsonyfaformába a könyveket, rakjunk rá pár boát vagy izzósort a tetejére pedig egy csillagot és máris készen van a karácsonyfánk nulla forintból. Ezzel a fával biztos a siker!

12_19_1 12_19_2

Karácsonyfa díszekből

Válassz pár díszgömböt, vagy karácsonyfadíszt és készítsd elő úgy őket, hogy eltérő hosszúságú akasztókkal rendelkezzenek. Lógasd le őket a plafonról, vagy akár a csillárról és kész is „fenyőfa”. Még az ajándékok is elférnek alatta, ha egy asztal fölé helyezzük a gömböket.

12_19_3

Használd a létrát!

Ki gondolná, hogy egy mezei létrából karácsonyfát lehet kreálni? Pedig lehetséges, és nem is bonyolult feladat. Csupán nyisd ki, és a középére lógass fel pár gömböt, vagy egyszerűen csak tekerd körbe egy égősorral. A tetejére helyezz egy díszt, és már meg is van az egyik legegyszerűbben elkészíthető karácsonyfa!

12_19_4 12_19_5

Helytakarékos megoldás

A falra készített karácsonyfa, ámultba fog ejteni mindenkit. Mintha a falakon is áttörne az ünnepi hangulat.

12_19_6 12_19_712_19_812_19_10

Ha nagyobb kézügyességgel rendelkezel, és tudsz szerezni pár faágat, akkor egy igazán különleges karácsonyfát készíthetsz. Köss össze spárgával olyan gallyakat, melyek mérete folyamatosan csökken, majd akassz rá díszeket. Helyezd el a falra, és kész is a karácsony jelképe. Ha nem akarsz szöget ütni emiatt a falba, tedd ideiglenesen az egyik képed helyére!

Hajtogass

Fogj pár színes papírt, vagy akár újságpapírt, és tekerd fel őket az átlójuk mentén. Ha kész vagy, ragaszd össze a végét, és rögzítsd egy henger köré. Igaz, ez időigényesebb és nagyobb kézügyességet is igényel, de igazán ötletes megoldása egy pénztárcabarát karácsonyfának.

12_19_9

Nézd meg ezt is!

Hamarosan lekerül a téli csizma

Most még a téli cipők és otthoni mamuszok védelmében rejtegetjük lábainkat, de gondolj bele, már …