Főoldal / Csináld magad / Virágültetés kreatívan

Virágültetés kreatívan

Itt a tavasz, a virágültetés és veteményezés szezonja, amikor nemcsak a természet újul meg körülöttünk, de mi magunk is széppé varázsolhatjuk az udvarunkat, vagy akár a balkonunkat, verandánkat. Ha te is szereted csinosítani a kertet vagy az erkélyt, és szeretnéd mindezt kreatívan és ötletesen megvalósítani, akkor van számodra 5 fantáziadús ötletünk.

Próbáld ki az egyiket, vagy akár mindegyiket és dobd fel vele az udvarodat!

Képzeld el, mennyire hangulatos lesz majd ott  üldögélni a meleg nyári estéken, a sok gyönyörű virág és színes virágtartó, virágláda között.

 

  • Bőrönd, nemcsak utazáshoz

Nálatok vagy a nagyszülőknél is tele van a padlás régi, már nem használt bőröndökkel? Akkor cipeld le onnan ezeket, porold le, és egy kis tisztítás után hasznosítsd újra őket, mint virágtartó ládákat. A kopott koffert akár le is festheted, a harsány, élénk színek rendkívül jól mutatnak az udvaron.

 

  • Teáskanna a kertben

Letört a teáskanna füle, vagy kicsorbult? Ne dobd ki, ugyanis a teáskannák is szuper virágcserepek, virágtartó edények tudnak lenni. És mivel általában ezek a kannák dekoratívak, festve és díszítve vannak, csodálatos virágcserepek válnak belőlük, és klasszul mutatnak bennük a virágok is.

 

  • Kanalas virágtartó

Van otthon egy csomó régi kanál, ami csak a helyet foglalja a konyhában és a konyhaszekrényben? Ne tárold tovább feleslegesen, vagy ne vesd  a szemétbe ezeket a kanalakat sem, ugyanis rendkívül jól mutatnak, mint virágtartók. A kisebb cserepes virágokat – akár éppen a kannába ültetett növényeket – könnyen rá tudod akasztani ezekre a kanalakra, mert elbírják és nagyon jól mutatnak majd egy lugasra felakasztva.

 

  • Hajó a szárazföldön

A garázsban régóta áll már a csónak, és ezer éve nem használtátok? És amúgy is, elszállt már felette az idő, vagyis kissé korhadt és öreg már a csónak? Akkor inkább ne a vízre tedd a csónakot, hanem maradj vele a szárazföldön és ültess bele szebbnél szebb virágokat. Akár azt is megcsinálhatod, hogy csak az orrába meg a far részbe teszel növényeket, így középre be tudtok ülni, sőt, akár egy kis limonádés asztalt is be lehet oda tenni, és a jó időben lehet sziesztázni a virágos hajóban.

 

  • Konzervdoboz kaspónak

Ahogy a kicsorbult teáskanna, úgy az üres, akár már rozsdás konzervdoboz is szuper ötlet virágcserépnek. Ezeket is könnyen le tudod festeni, és akár több, változatos színben pompázhatnak ezek a retro virágkaspók. Akár egy fa állványzatra, vagy lugasra akasztod fel, nagyon jól fognak mutatni. A felakasztott konzervdobozokat, színes kaspókat akár még kinti égősorral, vagy lampionokkal is körbeveheted, így igazán hangulatos helyet teremthetsz az udvaron vagy az erkélyen.

Nézd meg ezt is!

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor …