Főoldal / Sütés-főzés / Brutális finomság – Snickers szelet!

Brutális finomság – Snickers szelet!

Figyelem! Ez a sütemény nem lesz diétás és kalóriaszegény, de ami biztos, hogy brutálisan finom lesz minden egyes szelet.

Az édesség-rajongók nem fognak tudni betelni vele, mert minden harapás extra élvezet. Az egyes rétegek külön-külön is fantasztikusak, de egymásra épülve olyan egységes ízbombát alkotnak, aminek senki sem fog tudni ellenállni.

Ne is beszéljünk tovább arról, hogy milyen finom, inkább gyorsan essünk neki és készítsük el!

Tészta hozzávalói:

25 dkg darált dió

10 dkg liszt

15 dkg cukor

8 tojásfehérje

1 sütőpor

egy csipet só

Fehércsokis réteg:

35 dkg fehércsoki

30 ml olaj

Karamell réteg:

25 dkg vaj

25 dkg cukor

25 dkg mogyoró (darabos)

8 tojássárga

Csokibevonat:

20 dkg tejcsoki

10 dkg étcsoki

30 ml olaj

Első lépésként a tojásfehérjét verjük kemény habbá a csipet sóval, majd a tészta többi hozzávalóját előbb összekeverjük, majd óvatosan a habhoz adjuk. Az így kapott masszát, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Amég a tészta hűl, olvasszuk fel gőz felett a fehércsokikat az olajjal. Egyenletesen oszlassuk el a tésztás rétegen, majd tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon a csokis réteg.

A karamell réteghez a cukor felét lassú tűzön felolvasztjuk. Ha már felolvadt és kezd sűrűbbé válni, akkor keverjük hozzá a vajat is. Egy másik tálban a maradék cukrot a tojássárgákkal keverjük össze, amit hozzáöntünk a karamell krémhez a mogyoró darabokkal együtt és még egy 5-6 percig tovább főzzük, hogy sűrű masszát kapjunk. Miután kihűlt a fehércsokis rétegre önjük, ami után mehet vissza a hűtőbe.

snick

A végső, csokis réteg hozzávalóit gőz fölé tesszük, majd ha teljesen felolvadt, akkor ráborítjuk a sütink tetejére.

Néhány órára szükség lesz, hogy tökéletesen összeálljon a sütink, de a végeredmény mindent megér. Ha még nem kóstoltátok, akkor itt az ideje!

 

Nézd meg ezt is!

Osztrák császármorzsa, amiért mindenki odavan

Az osztrák császármorzsa olyan étel, amely egyedi ízvilágával és történetével az osztrák-magyar konyha egyik különlegességévé …