Főoldal / Életmód / 5 furcsa trükk, ami segít egy fantasztikusat aludni!

5 furcsa trükk, ami segít egy fantasztikusat aludni!

Amikor egy pihentető alvás már napok óta húzódik, akkor  segítségre van szükségünk. Rengeteg szuper könnyű, bár szuper furcsa trükk létezik, amik segíthetnek a pihenés megszerzésében.

Személy szerint szeretjük ezeket a trükköket és már alkalmaztuk is őket.

1. Nyújtsd el a gondokat

Ha folyton agyalsz a problémáidon, akkor figyelj! Nem fogsz jót aludni, ha sosem állsz le az agyalással és csak forgolódsz az ágyban. Ahhoz, hogy kikapcsolj, nyújtsd át az egész tested lefekvés előtt, meg fog lepődni, hogy egy 5 perces rutin hogyan pihenteti a testet és az elmédet.

back stretch featured

2. Szerezz be növényeket

Hiszed vagy sem, ha a hálószobádat olyan növények díszítik, mint pl. az aloe vera, vagy az angol borostyán, akkor a növények különleges tulajdonságai segítenek jobbat aludni!

english ivy

3. Gyűrd össze a párnádat

Legyünk őszinték, a legtöbb párnát egy “egyforma méretre” tervezték, de nem mindenki éli  “egy mérettel” a világot! Tehát, ahelyett, hogy egy olyan párnával küszködnél, ami sehogy sem illeszkedik a méreteidhez, inkább formáld át, hajtsd össze, fordíts rajta, vagy csak rázd fel, hogy jobban illeszkedjen az egyedülálló testformához. Van értelme!

PositioningPillow

4. Ne felejtsd el ledobni a zoknikat

Még ha fázós típus vagy, akkor is szabadulj meg az ágyban a zokniktól, mert rontják a komfortérzetet. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok az emberek sokkal jobban alszanak, akiknek a végtagjai szabadon vannak hagyva alvás közben. Próbáld ki, a paplan alatt nem lesz hideg, hidd el!

fuzzy socks

5. Helyezd el minél távolabb a mobilodat

Meg kell még magyaráznunk ezt? Függetlenül attól, hogy bevallod vagy sem, a kék fény a mobiltelefonodról nem tesz semmit, hogy elősegítse a jó éjszakai pihenésedet!

young man looking at the smartphone in bed at night

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …