Főoldal / Életmód / 7 féle étel, amit sose egyél éhgyomorra!

7 féle étel, amit sose egyél éhgyomorra!

Állítólag a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de tudtad, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszel elsőként a nap folyamán? Nyugi, tudjuk mire gondolsz most, de ne aggódj, nem arról lesz szó, hogy milyen borzasztóan egészségtelenek a cukros péksütik és a habos tejeskávé. (nyilván tudod ezt magadtól is) Ehelyett azt vesszük sorba, hogy milyen egészséges ételek vannak, amiket nem ajánlott reggelire, üres gyomorral fogyasztani. Nem mi találtuk ki, ilyenek léteznek.

Szóval hiszed vagy sem, itt van mindjárt 7 olyan étel, amit soha ne egyél akkor, amikor üres a gyomrod.

  1. paradicsom

A paradicsom, amit sokan zöldségnek hisznek, de valójában gyümölcs, tele van egészséges C vitaminnal, viszont  rengeteg csersavat is tartalmaz, ami bánthatja a gyomrodat, ha reggelire, magában eszed.

  1. cukrászsütemények

Tökéletes reggelinek tűnhetnek, mégis annyi feldolgozott összetevőt tartalmaznak, hogy inkább kerüld a cukrászsütiket, ha reggelit kell választanod. Többek között rengeteg finomított cukrot tartalmaz ugyanis, ami tönkreteheti a májadat. Jobb, ha tudod!

  1. alkohol

Ha követed a „kutyaharapást szőrével” teóriát, van egy rossz hírünk számodra,  ha ezt csinálod, még ramatyabbul fogod érezni magad mint előtte. Továbbá 30%-kal jobban leterheli a szervezeted az üres gyomorba töltött alkohol, mintha étkezés után innál.

  1. koffein

Mindenki szereti egy kis kávéval vagy teával indítani a napot. De legelsőként ébredés után fogyasztva a koffein gyomorégéshez és emésztési zavarhoz vezethet a napod további részében.

  1. fűszeres ételek

Szereted megbolondítani az ennivalódat egy kis csípőssel? Igen, mi is, de sajnos ez nem mindig jó a gyomrodnak. Ha reggelire sokszor eszel olyat, ami csíp, akkor biztos, hogy kikészül tőle a gyomrod. Hagyd ezeket a fogásokat későbbre.

  1. sushi

Tényleg nem tudjuk miféle ember képes reggelire sushit enni, de vannak, akik egyszerűen megszállottjai ennek az ételnek, szóval semmi nem zárható ki. Mindenesetre, aki reggelire is sushit eszik, tudjon róla, hogy a rizs és a szójaszósz nem fogja feltölteni energiával, gyorsan el fog fáradni. Ezért jobb, ha vacsorára tartogatjuk ezt az ételt is.

  1. citrus

Narancslével kezdeni a napodat kimondottan egészséges megoldásnak tűnik, de kiderült, hogy ettől sokkal éhesebb leszel egész nap folyamán. Mivel a savas citrusokat sokáig emésztjük a gyomorban, amitől a gyomrod úgy fogja érzékelni, hogy folyamatosan éhes vagy.

Következő cikkünkből tudd meg, mik azok az ételek, amiket érdemes reggelire, közvetlenül ébredés után fogyasztanod, hogy jól induljon a napod.

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …