Főoldal / Életmód / Itt az ősz, erősítsd meg a gyermeked immunrendszerét!

Itt az ősz, erősítsd meg a gyermeked immunrendszerét!

Ősszel, amikor hirtelen beköszönt a hűvös idő, szinte fel sem akarjuk fogni, hogy muszáj lenne kabátot húzni. Ilyenkor a gyerekekre is alig lehet ráerőszakolni a meleg ruhát, így sokkal nagyobb eséllyel betegedhetnek meg, főleg, hogy az iskola is meleg ágya a baktériumoknak, ahol a gyerekek egymástól könnyedén elkaphatják a vírusokat.

Mi az, amivel nagyban segíthetjük, hogy egészségesen és gondtalanul teljenek a gyerekek számára a hideg hónapok?

A következőkre érdemes odafigyelni:

Zöldség,-és gyümölcsturmixok

A smoothie készítés manapság nagyon divatos, így rendegeteg receptet találunk a neten, amivel óvatlanul belecsempészhetjük a sok zöldséget és gyümölcsöt a gyerkőc szervezetébe. Ha ügyesen válogatod össze a hozzávalókat, és finom, édes turmixot készítesz, akkor biztosan nagy sikere lesz a családban és szívesen fogják inni a gyerekek, akár minden nap.

Gumivitaminok

Szerencsénkre már a gyártók nagyon ügyesen kifejlesztették ezeket a gumicukorhoz hasonlító vitaminok, amit gond nélkül elrágcsálnak a gyerekek, hiszen úgy érezhetik anya gumicukorral jutalmazta őket, holott ezek a gumimacik nem mesterséges színezékeket, hanem fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Higiénia mindenek felett

Elkerülhetetlen, hogy odafigyeljünk a tisztaságra, hiszen a legkönnyebben a baktériumok és kórokozók által betegedhetnek meg a gyerekek, amikkel egész nap, többszőr is érintkeznek. Ezeket a legkönnyebben úgy védhetjük ki, hogy amellett, hogy felhívjuk figyelmüket a gyakori kézmosásra, csempészünk a táskájukba egy Bradolife gélt, amivel gyorsan, bárhol meg tudják tisztítani a kezüket, ha szükséges.

Sütőtök az édes vitaminforrás

Induljunk el együtt a gyerekekkel egy bevásárlásra, éshagyjuk, hogy ők válasszák ki a nekik tetsző sütőtököt, amit aztán közösen, egy mókás program keretén belül megsüthetünk vacsorára, illetve ha nem szereti ilyen formában, akkor próbálkozz meg a sütőtökös süteményekkel vagy más egyéb receptekkel, hiszen nagyon finom ételek készíthetőek belőle.

Séta a szabadban!

A kinti levegő nagyon jót tesz a kicsik szervezetének, de vigyázz, hogy megfelelően fel legyenek öltözve. Egy izgalmas kirándulás, biciklizés vagy gesztenyegyűjtés remekül fel tudják dobni a napukat és így oxigéndúsabb levegőhöz juthatnak.

 

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …