Főoldal / Sütés-főzés / Konyhatrükkök sütemény sütéshez!

Konyhatrükkök sütemény sütéshez!

Összeszedtünk néhány hasznos tippet, ami jól jöhet a kezdő háziasszonyok számára, de talán a gyakorlott konyhatündérek is hasznát veszik majd ezeknek a trükköknek.

Ha nem süt egyenletesen a sütő!

Ha alul süt erősen, akkor béleljük ki a sütő alját megvajazott sütőpapírral. Ha felül éget jobban, akkor takarjuk le a tészta tetejét lazán alufóliával.

Mindig figyelj!

Mivel minden sütő más és más, így nem veheted biztosra a megadott sütési időt. Nézz rá rendszeresen és ellenőrizd egy fogpiszkáló segítségével, hogy valóban átsült-e a süteményed.

Ha nem lesz kemény a hab!

Ha nem akarsz feleslegesen mosogatni, akkor a habverést mindig a tojás fehérjével kezdd. Nagyon figyelj, hogy sárgája ne kerüljön bele és hatékonyabb, ha egy irányba forgatod a habverőt és egy csipet sót is beledobsz. Így garantált a kemény hab.

Egy csipet só!

Ha édes tésztáról van szó, akkor is tegyél bele egy csipet sót, hiszen fokozza az ízeket a készülő finomságban.

Ha sütőport használsz!

Előbb mindig a liszttel keverd el, hogy még egyenletesebben kerüljön a tésztába, mert így a hatását is egyenletesebben fejti ki.

Ha gyümölcsöt teszel a süteménybe!

Előbb itasd át papírtörlővel, majd hempergesd meg kicsit lisztben, így biztosan nem áztatja el sütés közben a tésztát.

Ha kemény habtejszínre van szükséged!

Mielőtt nekiállnál a habverésnek mindenképp jól hűtsd be, anélkül sajnos várhatod a kemény habot.

 

Nézd meg ezt is!

mézeskalács

Az ideális mézeskalács TITKA!

A karácsony hangulatát semmi sem idézi meg olyan tökéletesen, mint a mézeskalács illata, amely miközben …