Főoldal / Házi Praktikák ! / Az almás pite nyári verziója!

Az almás pite nyári verziója!

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre vaj
  • 2 bögre Graham-kekszmorzsa
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. habtejszín
  • 400 ml édes sűrített tej
  • 560 g almáspite-töltelék
  • 1 tk. fahéj
  • tálaláshoz: kekszmorzsa, karamellszósz

Elkészítés:

 

  1. A kekszmorzsát keverd össze a cukorral, amíg jól össze nem áll. Öntsd ezt egy tepsibe és lapogasd le az aljára. Tedd hűtőbe egy kis időre.
  2. Verd fel a tejszínt, majd mikor már kemény a hab, keverd össze a sűrített tejet és az almáspite-tölteléket. Szórd bele a fahéjat is.
  3. Oszlasd el a krémet a kekszes alapon, majd tedd fagyasztóba 12 órára.
  4. Vágj belőle kis kockákat, forgasd meg a tetejüket kekszmorzsába, majd locsolj rá karamellszószt!

0

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20170729/almas-pite-jegkremkocka/

Nézd meg ezt is!

Húsvéti kalács

Ínycsiklandozó húsvéti fonott kalács

Ahogy beköszönt a tavasz és virágba borulnak a kertek, elérkezik a húsvéti ünneplés ideje. Az …