Főoldal / Házi Praktikák ! / 4+1 tipp a penész ellen

4+1 tipp a penész ellen

A penészfoltok nemcsak csúnyák, de sajnos még komoly egészségügyi problémákat is előidézhetnek úgy, hogy észre sem vesszük. Éppen ezért nagyon fontos, hogy elkerüljük a penész kialakulását, hiszen megszabadulni tőle sokkal nehezebb feladat. Ezzel a pár egyszerű óvintézkedéssel elejét veheted a penészmezők kialakulásának!

  1. Ha felújítást tervezel, akkor lehetőleg ne műanyagra cseréld a nyílászárókat. A fa ablakkeretek tulajdonsága, hogy természetes módon, zárt állapotban is szellőznek. A műanyag nyílászárókról ugyanez nem mondható el. Ha mégis ilyennel van dolgod, még jobban figyelned kell arra, hogy rendszeresen szellőztess, hogy a páratartalom ne legyen túl magas a lakásban.
  2. Olyan helyiségben szárítsd a ruhákat, amik jól szellőznek, vagy ahol nyitva tudod hagyni résnyire az ablakot. Ahogy a nedves ruhák száradnak folyamatosan magas páratartalmat csinálnak a szobában. Ezért, ha nem tudsz a szabadba teregetni, próbáld megoldani, hogy a vizes ruha által keletkező pára ne álljon meg a helyiségben, ahol száradnak.
  3. Hagyd nyitva fürdés vagy zuhanyzás után a fürdőszoba ajtaját, hiszen ilyenkor a szokásosnál is több, gőz, vagyis pára keletkezik fürdőszobába, amit, ha „bedunsztolsz” akkor a penész is előbb utóbb megjelenik. Tegyél így a mosógép ajtajával is, használat után hagyd nyitva, hiszen könnyen megtelepszik a penész, ha nincs lehetősége kiszáradni a belsejének.
  4. A csempéket, a kádat és a mosdókagylót hosszú időre megóvhatod a penésztől, ha, miután megszabadítottad a vízkőtől és a kosztól, szárazra törlöd és felviszel a felületükre egy nagyon vékony autóviasz réteget. Egy puha, száraz ruhával töröld fényesre a felületet.

+1 Mitévő légy, ha valahol már felütötte a fejét a penészgomba a lakásban?

Ne hagyd, hogy elterjedjen, amint észreveszed, azonnal kezdd meg a védekezést ellene, hiszen ahol jól érzi magát, ott gyorsan terjed. A vízben oldott aktív klórvegyületeket tartalmazó Brado Club penészölő spray, hatékonyan távolítja el a penészt a csempéről, fugatömítésekből, fal és falfelületekről, sarkokról és szaniterekről. Nemcsak az egyik legjobb, de a legolcsóbb penészölő szer, amit drogériában és hipermarketben is megtalálsz. Szerezz be egyet és szabadulj meg a kellemetlen lakótárstól mielőbb!

Nézd meg ezt is!

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor …