Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 bevált módszer a mindig tiszta wc-ért
A woman cleans a bathroom toilet with a scrub brush.

5 bevált módszer a mindig tiszta wc-ért

A mellékhelyiség takarítása sok fejtörést okoz mindannyiunk életében. Rendszeresen takarítjuk, de valahogy az az érzésünk, hogy minden nap ráférne egy újabb takarítás. Erre viszont senkinek nincs se ideje, se kedve.

Manapság már mindenféle csoda wc-csésze van, köztük olyan is, amelyiknek nincs pereme, így nem tapad meg alatta a vízkő és nem kell a perem alatt takarítani. De van már olyan is, amelyik már gyárilag olyan speciális védőréteggel lett bevonva, amelyen nem tapadnak meg a szennyeződések és takarításnál egy nedves törlőruhával elég őket áttörölni.

Akinek még nincs ilyen hiper-szuper wc-csészéje, annak sem kell aggódnia, mert a hagyományosakat is ugyanolyan higiénikusan lehet tartani. Talán kicsit több időbe kerül, talán kissé kellemetlenebb, de megoldható.

Sokáig kísérleteztünk, hogy melyek azok a lépések, melyek a wc takarításánál elengedhetetlenek ahhoz, hogy a hosszú ideig kitartson a tisztaság.

Íme most össze szedtük a legfontosabbakat:

  1. Takarításánál mindig légy nagyon alapos, figyelj, hogy minden apró részét törölgesd át, ha biztosra akarsz menni, akár kétszer is átmehetsz rajta. Mindenképpen használj hozzá antibakteriális tisztítót, mert így érheted el, hogy ne csak a szennyeződéseket, de a felületén megtapadt baktériumokat is eltávolítsd.
  2. Vannak azok a nehezen hozzáférhető területek, mint a perem alja, ahova elég nehéz lenne beférkőzni, oda egy vadonatúj wc-kefével könnyen súrolhatsz, így a rejtett területet is tisztává varázsolhatod.
  3. Mindig használj wc deot, hogy minden öblítésnél megszabadulj a szennyeződésektől és megőrizd a mellékhelyiség frissességét. Ha még nem ismered, kipróbálhatod a wc kockát is, ami azért zseniális mert a tartályba helyezve, minden egyes öblítésnél a lezúduló vízzel a perem alatt is kifejti tisztító és antibakteriális hatását.
  4. Használat előtt és után, fújd le fertőtlenítővel az ülőkét, így biztos lehetsz benne, hogy mindig tökéletes, higiénikus állapotban tarthatod ezt az alapvetően baktériumokkal teli területet. 
  5. Ne csak az ülőkét, a lehúzót is tarts tisztán! Sokszor ez a rész valahogy elmarad, pedig a kezünkkel sok baktériumot juttatunk erre az apró területre. Legközelebb ezt se felejtsd el!

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …