Főoldal / Csináld magad / 5 dolog, amire eddig nem használtad a papírtörlőt

5 dolog, amire eddig nem használtad a papírtörlőt

A papírtörlő minden otthonban megtalálható. Sok háziasszony inkább használja a hagyományos kéztörlőt és a papírtörlő csak tartalékban van ott a polcon.

Van néhány szuper ötletünk, hogy mi mindenre használhatod a papírtörlőt.

Mostantól kezdve más véleményed lesz ezekről a termékekről. Meglátod, mi mindenre fel lehet használni a nedvszívó papírkendőket, nem csak arra, amire tervezték.

1.A gyógy- és fűszernövényeket csomagold bele a papírtörlőbe. Ha a hűtőszekrényben szeretnéd tárolni, akkor előtte itasd meg a növényt egy kis vízzel, majd csavard bele egy      papírtörlőbe és tedd bele egy zacskóba, így hosszabb ideig biztosítva lesz a nedvesség.

2.Ha zavar a húsleves tetején lévő zsírréteg, akkor helyezz néhány réteg papírtörlőt egy szita aljára, majd szűrd át a levest. A folyadék tisztán és zsírmentesen fog átszűrődni.

3.A zsírkréta foltokat pillanatok alatt eltávolíthatod, ha egy papírtörlőt teszel a foltra és egy enyhén fűtött vasalóval átvasalod az anyagot, a papírtörlőt a foltos felületen hagyva.

4.Készíts nedves törlőkendőt egyszerűen. A papírtörlőt középen vágd el egy éles késsel. Egy tálba önts vizet és néhány csepp ricinus vagy olívaolajat. Tehetsz bele egy kevés citromlevet vagy tisztítószert is. Áztasd meg a guriga felét a keverékben, majd távolítsd el a közepében lévő kartont, amikor meglágyult. Tedd zárható műanyag tároló dobozba.

5.Göngörítésre fel! Valamilyen papírfecni biztos, hogy akad kéznél, ha hullámos frizurát szeretnél kreálni magadnak. Tépj le egy szélesebb darabot a papírtörlőből vagy vécépapírból, sodorj belőle tömör hengert, majd tekerd fel rá a tincseket olyan vastagságban, amilyen nagyságú loknikra vágysz. Hajlítsd be a papírt a művelet végén, sőt, meg is kötheted hajgumival, hogy rögzítsd a tincseket.

Nézd meg ezt is!

Grillezési kisokos – recepttel!

A nyár nem is nyár szuper grillezés nélkül. Egyrészt ez mindig remek alkalom arra, hogy …