Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 dolog, amit soha ne rakj a mosógépbe!

5 dolog, amit soha ne rakj a mosógépbe!

Gyakran észrevétlenül kerülnek be olyan dolgok a mosógépbe, amit nem szerettünk volna kimosni, mégis végigment a mosáson és ezzel lehet, hogy nem kicsi kért okozott. Esetleg olyasmit is tehetünk a gépbe, amiről eddig nem is gondoltuk, hogy nem szabad kimosni. Ne siesd el a bepakolást a mosógépbe, inkább nézz át minden zsebet és ha figyelj a következőkre:

Pénzérmék

Az érmék – vagy bármilyen más fémdarabok – két okból komolyan veszélyeztethetik a mosás folyamatát: 1) a centrifugálás ereje összetörheti a fémeket  és egy elöltöltős gépben akár az üveg is megrepedhet. 2) ha tényleg balszerencsés vagy, a fémek megtalálhatják az utat a leeresztő csőbe, és folyamatosan blokkolják a gondmentes működést.

Győződj meg róla, hogy a nadrágzsebeket belülről-kívülről átnézted, és kerüld el, hogy a fenti helyzetek megtörténjenek veled!

Szőrök

A kisállatról származó szőrök illetve a sok-sok haj is képes gondot okozni, de ha valami extra szőrös darabot akarunk a gépbe dobni, akkor is érdemes egy takarító kesztyűvel átmenni rajta, hogy kevesebb szőr jusson a dobba. Hiszen a túlságosan sok haj eltömítheti a mosógépből kivezetett lefolyószivattyúkat. És ez sajnos nem hangzik túl jól, mert az eltömődött vízelvezető szivattyúk végül gondot okozhatnak az otthoni vízvezetékrendszerben.

Fehérnemű

A szép, csipkés fehérneműk gyorsan csúnya állapotba kerülhetnek, ha csak úgy bedobod a mosógépbe őket. Előbb tedd mosózsákba, aztán dobd a gépbe, így hosszú ideig megőrizheted az újszerű állapotukat, ráadásul azt is elkerülheted, hogy a eltorzuljon a formájuk.

Cipő

Amikor olyan piszkos a cipőd, hogy azt gondolod, hogy egy teljes mosás ráférne, jusson eszedbe, hogy hiába lesz tiszta a cipő, a méretet megváltozhat. Megeshet, hogy kisebb lesz a méret, és már nem fogod tudni hordani a kedvenc cipődet.

Baba zokni

A baba zoknik mosásának annyi veszélye van, hogy könnyen elakadhat a gépben, így jobban járunk, ha ezeket is egy mosózsákban mossuk ki, így biztosan nem érhet minket meglepetés.

vízkő

Nézd meg ezt is!

Alkoholos házi jégkrémek, amit könnyen elkészíthetsz!

Gyakran rendeztek baráti összejövetelt, esetleg egy grillpartyt a kertben? Ha szívesen lenyűgöznéd alkoloh kedvelő barátaidat, …