Főoldal / Házi Praktikák ! / 6 biztos módszer, hogy mindig illatos legyen a lakásod

6 biztos módszer, hogy mindig illatos legyen a lakásod

Mi sem rosszabb annál, mint keresni a lakásban a rossz szagok forrását és amikor azt gondoljuk megtaláltuk, akkor is néhány óráig tart csak a bűzmentes időszak. Biztosan ismerős érzés, állott levegőjű lakásba hazaérni egy hosszú nap után, aztán 2 óránként szellőztetni mert egyszerűen felfoghatatlan, hogy hogyan lesz ennyire rossz a levegő pár óra alatt.

Te mit teszel a mindennapokban, hogy mindig friss illatú legyen a lakásod?
Mi már sok mindent próbáltunk az évek során, így megismertünk néhány olyan módszer illetve terméket, melyek remekül megoldották a problémánkat: 

  • A rendszeres reggeli szellőztetés, amely során minden ablakot kinyitunk a lakásban és legalább 15-20 percig szellőztetünk. Ez az idő elég arra, hogy kicserélődjön a levegő, sokkal frissebb és oxigéndúsabb lesz a levegő, amely jótékony hatással van a fáradtságérzet csökkentésére is.

 

  • Mindig használj valamilyen légfrissítőt, legyen az géles, amely önmagától párolog szépen lassan, legyen az önműködő spray, amely ideális a fürdőszobában is, de használhatsz bambusz pálcikás illatosítót, ami szuper elegánsan mutat pl. a nappaliban is.

 

  • A rendszeres mosás is fontos a lakás jó illatának megőrzésében. Egyrészt a szennyes ruhák sem árasztják a kellemetlen szagokat, másrészt a frissen mosott ruhák teregetés után nagyon finom illatokkal töltik meg a levegőt az egész lakásban.

 

  • A szekrényillatosító segít a ruhák friss illatának megtartásában, de meg is védi a ruhákat a kárt okozó molyoktól, távol tartva azokat. A mi kedvencünk a levendula illatú amely a Provencei mezők hangulatát hozza be az otthonunkba, így a rég nem hordott ruhákból is friss levendula illat árad. Ha ti is épp annyira imádjátok a levendulát mint mi, öblítőből is választhattok levendulásat így összehangolhatjátok az illatokat.

  • A szagmentes kuka egy világmegváltó találmány tud lenni, nem csak kisgyermekes anyukáknál, akik a használt pelenkák gyűjtésére vagy egyéb szagosabb hulladék gyűjtésére keresnek megoldást. Jó szolgálatot tehet konyhában is, de akár a fürdőszobában is tisztasági szemetesként.

 

  • A porszívó illatosító az a termék ami feldobja és élménnyé teszi az unalmas porszívózást, miközben kellemes illatot áraszt sokkal jobb kedvvel megy majd a munka. Választhatsz évszaknak vagy a hangulatodnak megfelelő illatot is mint pl. vanília, levendula, citrom vagy gyöngyvirág.

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …