Főoldal / Házi Praktikák ! / 8 meglepő titok a konyhából!

8 meglepő titok a konyhából!

Könnyebbé válhat az életed, ha tisztában vagy a következő titkokkal, melyekről talán eddig te sem tudtál. Olyan hasznos, jópofa és kreatív megoldásokat találtunk neked a konyhába, hogy mosolyogni fogsz, hogy ez eddig nem jutott eszedbe. Nézd csak:

Mennyire szoktad figyelni a kaliforniai paprika alját? Ezentúl biztosan szemügyre fogod venni, mivel ha három cikkre tudod osztani, akkor jobb vele főzni, ha viszont 4 cikkre tudod osztani, akkor sokkal édesebb és ízesebb, ezért nyersen finomabb megenni.

Pepper-Identification-1

Hipp-hopp érett lehet a banán! Nem mindig találunk a boltban megfelelő állapotban lévő banánt, pedig sok sütemény receptjében is érett banánra van szükség.

De van egy trükk, amivel rögtön érett lehet a banánod: mindössze annyit kell tenned, hogy a banánt egy tálra helyezed, és a sütőbe teszed 325 fokban 25-30 percig. A banánok megfeketednek és lágyulnak, és azonnal készíthetsz belőlük egy banán kenyerét.

Banana-Baking-5

Könnyen kenhető vaj! A hűtőből kivett vaj kemény és nehezen kenhető, de ha egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük akkor rögtön puha vajat kapunk, amit várakozás nélkül használhatunk.

Butter-Shredding-3

Nehezen megy a hússzeletelés? Ismerős, mikor a szalonna össze vissza málik, szakad és sehogy sem lesz szép szelet belőle? Tippünk: tedd 15 percre a mélyhűtőbe(vastagabb húsokkal is működik, csak azokat 20 percig kell hagyni) és máris tökéletesen és könnyen szeletelhető lesz.

Dicing-Meat-7

Vajon friss a tojás? Ezt a trükköt a szakácsok már 100 éve használják! Mindössze annyit kell tenned, hogy eldöntsd, hogy a tojáskészleted régi vagy friss, hogy a tojást egy vízzel teli pohárba teszed, és megnézed, mi történik. A lebegő tojások régiek!

Egg-Test-1

Könnyű formázás! Ha nincs otthon semmilyen szaggatód, akkor fogj egy kisebb szájú poharat és használd keksz vagy pogácsa formálására. Plusz tipp: márts a pohár száját lisztbe, hogy kevésbé legyen ragadós a tészta.

Glass-Dough-Cutter-5

Ne pazarolj el semmit! Hiszen a megmaradt fűszernövények, bor vagy gyümölcslé, egy jégkocka tartóba öntve később is jól fognak jönni. A növényekhez önts olívaolajat és főzéshez tökéletes lesz.

Leftover-Cubes-5

Nincs sodrófád? Nem probléma! Egy üres borüveg ugyanolyan jól működik – ráadásul szórakoztató és ízletes a beszerzése.

Wine-Bottle-Rolling-Pin-1

 

Hasznos volt a cikk? Akkor szemezgess további bejegyzések között, és tudj meg többet a praktikus megoldásokról! >>> Házi praktikák mindenkinek!

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …