Főoldal / Házi Praktikák ! / Elromlott a mosogatógép? A te hibád!

Elromlott a mosogatógép? A te hibád!

A mosogatógép megkönnyíti a mindennapi életünket. Ma már számos családnál a konyha alapvető felszerelése, hiszen beszerzése már nem rúg magas összegekre és segítségével nemcsak a házimunkák száma csökken, de az edények is sokkal tisztábbak lesznek!

Vendégek fogadásakor, nagyobb ebédek után, vagy csak szimplán a hétköznapokon is támogatást nyújt minden háziasszony számára ez a konyhai eszköz. A mosogatógép „elnyeli” a mosatlan edényeket, így a konyhába belépve sokkal rendezettebb kép fogad minket, mint amikor tele a mosogató vagy a csöpögtető. A koszos edényeket csak be kell rakni a mosogatógépbe és elindítani a programot, amikor tele a készülék.

Valódi könnyedséged hoz az életünkbe, azonban sokan megfeledkezünk róla, hogy ezeket az eszközöket karban kell tartani. Amikor az elromlik a gép, gyártóját hibáztatjuk, holott a mi felelősségünkön is jócskán múlik az élethosszuk! Lehet, hogy épp amiatt adta fel a harcot a mosogatógéped, mert nem törődtél vele eleget! Néhány egyszerű fortély segítségével, meghosszabbíthatjuk hőn szeretett konyhai gépünk élettartamát!

Ezekre figyelj:

Mosd át speciális tisztítóval a mosogatógépet legalább havonta egyszer!

Az erre kifejlesztett folyadék képes a szűrőben, a vezetékekben és a fúvókákban lerakódott zsírt, vízkövet és ételmaradékokat is eltávolítani. Használatának köszönhetően nemcsak tiszta lesz a mosogatógép, de a mosási hatékonysága is nőni fog!

Tisztítsd ki a szűrőt minden használat után!

Igazán nem jelent nagy bonyodalmat, ha mosogatás után a szűrűből kiürítjük az ételmaradékot, majd elmossuk azt, így garantált a mosogatás eredményessége!

Töröljük át a gumirészeket ecetes ronggyal!

Fényesebbek lesznek az edények, ha öblítő folyadékot is használunk mosáskor!

A sótartály legyen mindig feltöltve, erre kifejlesztett sóval!

Lehetséges, hogy olyan tablettát használunk, ami tartalmaz sót és öblítőt is, de nem elegendő mértékben! Amennyiben a sótartály mindig fel van töltve az edények nem lesznek foltosan pöttyösek!

Használjunk mosogatógép illatosítót!

Nem tudjuk minden étkezés után annyira telepakolni a mosogatógépünket, hogy el is indítsuk azt. Van, hogy akár napokig gyűjtögetjük a koszos edényeket, így amikor kinyitjuk annak ajtaját, nem éppen kellemes illatok csapnak meg minket. Ez könnyen elkerülhető, ha mosogatógép illatosítót használunk. Tökéletesen képesek megszünteti a rászáradt ételek szagát. A General Fresh illatosítókkal nekünk csak azt kell eldönteni, hogy menta, zöldalma vagy citrom illat áradjon a konyhai gépünkből, amikor kinyitjuk annak ajtaját!

Ezek a kis tennivalók, egy idő után, rutinszerűvé válnak majd életünkben. Nem nagy dolgok, nem kerülnek sokba és hosszútávon kifizetődnek, mivel a mosogatógépünk hosszú életű lesz és az edényeink mindig fényesek és foltmentesek maradnak!

general fresh

A General Fresh termékeit keresd a One Euro Market, Euro Family és Telepolc üzleteiben!

Nézd meg ezt is!

Hamarosan lekerül a téli csizma

Most még a téli cipők és otthoni mamuszok védelmében rejtegetjük lábainkat, de gondolj bele, már …