Főoldal / Házi Praktikák ! / Így tisztítsd a háztartási gépeidet!

Így tisztítsd a háztartási gépeidet!

Tisztán tartod a ruháidat, az edényeket, a kárpitokat, a szőnyegeket, amiben sokat segítenek neked a háztartási gépek, a mosogató- a mosógép és a porszívó és jó esetben a háztartásban veled élők is. A családtagjaid 7 éves koruktól képesek gondoskodni saját higiéniájukról is, ellentétben a háztartási gépeiddel.

Szóval mi a helyzet azokkal az eszközökkel, amik nap, mint nap segítenek neked a tisztaság megőrzésében? Tisztán tartod ezeket? Ha nem, most adunk pár tippet, hogy hogyan fogj hozzá, hiszen a gépeid élettartamát is megnöveled azzal, ha rendszeresen gondoskodsz róluk egy kiadós tisztítással.

 Nem konyhamalac, mosogatógép

A mosogatógépednek nagyon nagy szüksége van arra, hogy rendszeresen tisztítsd. Előfordul, hogy az edényekre ételmaradékok tapadnak és a poharak sem csillogóan tiszták? Ügyelj jobban a mosogatógéped tisztán tartására elsősorban azzal, hogy nem tömöd tele mindenféle ételmaradékos edénnyel. Legalább azokat az edényeket öblítsd el a csap alatt, amiken sok és darabos (rizs, zab, tészta, reszelt sajt) maradékot hagytál. Az ételmaradékok bekerülnek a mosogatógép rendszerébe és egy idő után észrevehetően csökkenteni fogják a gép hatékonyságát. Használj rendszeresen mosogatógép tisztítót, öblítőt, sót. Bizony, ezek mind kellenek ahhoz, hogy a mosogatógéped hosszú ideig csillogóan tisztára varázsolja edényeidet. A só segít megelőzni a vízfoltok kialakulását, az öblítő meggátolja, a vízkő lerakódását, ezért ezek a mindennapos működéshez elengedhetetlenek.

A General Fresh termékcsaládban megtalálod mindet köztük a legfontosabbat, a mosogatógép tisztítót is. A kimondottan mosogatógépekhez fejlesztett tisztítószer egyszerre szabadítja meg a gépedet a lerakódott vízkőtől és a zsiradéktól is. Ez a kettős hatás azért fontos, mert így a fúvókákról és a szűrőkről az összes szennyeződés eltűnik. Használata után azt fogod észrevenni, hogy nem kell többé az edényekre tapadt ételmaradékokkal küzdened.

Mosógépmosás 3 lépésben

Tisztítsd rendszeresen a mosógépedet, biztos lehetsz benne, hogy meghálálja a törődést. A külső-belső ápolás itt is nélkülözhetetlen. Hetente töröld át kívülről nedves törlőkendővel, mert a kosz különösen szeret megtelepedni a gyakran használt gombok környékén. Ne várd meg, hogy már messziről látni lehessen melyik programot használod a leggyakrabban. Tisztítsd meg néha a mosószer adagolót is, mert a felhalmozódott mosó és öblítő szer maradékok egy idő után összeállnak és visszataszító koszcsík lesz belőlük. Belülről is érdemes megtisztítani a mosógépet. Egy folyamatosan vízzel működő gépnek hatékony vízkőoldásra van a legnagyobb szüksége. A General fresh vízkőoldó használata nagyon egyszerű, a tasak tartalmát szórd a mosógép dobba és futtass le egy kímélő mosást mosószer nélkül. Gyönyörűen eltávolítja a vízkövet a dobról. Ezt a szert használhatod a vízforraló vagy kávéfőző vízkő mentesítésére is.

Porszívópucolás

A porszívód a leghűségesebb társad a takarításban, becsüld meg és tartsd tisztán, hogy sokáig az is maradjon. A külső részeket érdemes porszívózás után nedves törlőkendővel áttörölni, mert óhatatlan, hogy a munka során porréteg kerüljön a gépre is így. Havonta egyszer, vagy amikor a porzsákot cseréled, tisztítsd meg a motorvédő és a levegőkiömlő nyílás szűrőjét. Használhatsz tisztító és fertőtlenítő hatású szereket itt is, hiszen a porszívó tényleg mindenféle koszt elnyel. Ha egy lépésben szeretnéd megoldani a tisztítást és fertőtlenítést, használd a Bardo Club fertőtlenítő spray-t, ami egy olyan általános tisztítószer, amit minden felületen nyugodtan használhatsz. Így garantáltan tiszta géppel kezdhetsz a következő takarításnak.

Extra tipp: Ha szeretnéd, hogy a porszívód multifunkcionális legyen és ne csak eltüntesse a port, de a szobát is illatosítsa működés közben, használd a General fresh Arola porszívó illatosítót! Hogyan működik? Az illatosító rudacskát egyszerűen csak tedd a porzsákba, hogy a porszívó használatakor friss illatot árasszon. Ha háziállatot tartasz a lakásban, akkor biztos hasznát veszed a kellemetlen szagok ellen.

Gondoskodj háztartási gépeidről akkor is, ha nemrég vásároltad őket, hogy minél tovább segítségedre legyenek és megkönnyítsék a házimunkát.

További hasznos termékek, itt: http://praktikushaziasszonyok.hu/category/hasznos-termekek/

Nézd meg ezt is!

5 gyümölcs, amit eddig zöldségnek hittél

A zöldséges pulton válogatva vitaminforrás után nézelődve bizony számos gyümölccsel találkozunk. Persze az egészséges táplálkozás …