Főoldal / Házi Praktikák ! / Csempészd vissza a nyarat a lakásodba!

Csempészd vissza a nyarat a lakásodba!

Sokunk kedvenc évszaka az ősz, hiszen ilyenkor picit minden lelassul, kiszínesedik és csendesedik. A gyerekek is visszatérnek az iskolapadba, ami a nyugalmasabb időszak beköszöntét jelenti a szülőknek.  Azt azonban mégsem tagadhatjuk, hogy időnként ránk tör a nyár végén még egy kis napfény utáni sóvárgás. A hűvösebb reggeleken gyakran érezzük a hőség, a medencepart, a vidám nyári ruhák és a szabadtéri programok hiányát. Hoztunk ezért három tippet arra, hogyan dunsztoljuk a napfényt a téli hidegek megérkezte előtt.

Nyári színek

Nagyszerű módja a nyári hangulat konzerválásának, ha egy-két élénk színt mindig magunk mellett tartunk. Használjunk nyári üdeséget adó sminkeket, egy mértékkel felvitt bronzosító csodákra képes. Öltözködésünkben is megtarthatunk valamennyit a nyárból: egy korall vagy türkiz színű kiegészítő pillanatok alatt visszarepít a tengerpartra. Viseljünk élénk színű kendőket, aranyszínű kiegészítőket és a kardigánok alatt lengébb blúzokat.

Meleg fények

A különböző fényforrások meleg, barátságos hangulatot teremtenek. Ajándékozd meg magad lámpafüzérekkel és aggasd ki a szobákban. Az arany, a bronz a réz színű gyertyatartók tovább szórják a gyertya lángjának megnyugtató fényét és otthonos érzést keltenek. Vagy miért ne lehetne almából a gyertyatartód? Mutatós és illatos is.

Vidám illatok

Az illatokkal könnyen befolyásolhatjuk a hangulatunkat. Érdemes ezért narancsból és a nyarat idéző citrusokból, rózsaszirmokból,  potpurrit készíteni, de élő virágot is tarthatsz vázáidban, amiktől biztosan percek alatt kerülsz nyári hangulatba. Használhatsz virágos, citromos, levendulás zselés légfrissítőt is, amik hosszú időn keresztül árasztanak kellemes illatot lakásodban.

Nézd meg ezt is!

Hogyan lehet házimunkával friss illatú az otthonod?

A nyári nagy melegben te is sokszor szinte kínzásnak érzed az otthoni házimunkát? És akkor …