Főoldal / Házi Praktikák ! / Pihenés Szenteste? Eláruljuk, hogy csináld!
Happy mother showing Christmas ball  to baby near Christmas tree
Happy mother showing Christmas ball to baby near Christmas tree

Pihenés Szenteste? Eláruljuk, hogy csináld!

Manapság sajnos, a Karácsony kezdi elveszíteni a meghitt hangulatát, hiszen ilyenkor a teendőink száma jócskán megnő. Egész december ajándékbeszerző körtúrákkal telik zsúfolt bevásárlóközpontokban. A tökéletes ajándék megtalálása után, pedig még mindig nincs megállás, hiszen ott van még a házimunka, a karácsonyfa beszerzése és az ünnepi vacsora kitalálása és elkészítése.

Egy háziasszonynak a szenteste nem pihenést jelent már, hanem sok-sok munkát, hogy minden tökéletes legyen.

Szeretteink lenyűgözése viszont megoldható úgy is, hogy a szenteste számunkra is békés legyen. Pár praktikával a mi karácsonyunk is nyugodt, pihenéssel teli lehet és a házimunka helyett az időnket a családdal tölthetjük.

Karácsonyi menü elkészítése pár nappal korábban? Igen!

Szerencsére a legtöbb hagyományos ünnepi étel nem frissen a legfinomabb. Amennyiben a halászlé a vacsora középpontja készítsük el egy nappal korábban, csakúgy, mint a töltött káposztát vagy húslevest. Ezek az ételek akkor finomak, amikor összeérnek benne az ízek, így Szenteste elég lesz csak odarakni a tűzhelyre és megmelegíteni. Még a családnak is jobban fog ízleni.

Főételként készítsünk hidegtálakat, amiknek szintén állni kell egy napot, hogy finomabbak legyenek. A majonézes saláták és különféle töltött húsok mindenki kedvencei közé tartoznak. Készítsük el még előző nap délelőtt, este porciózzuk tálakra, így szenteste csak a hűtőből kell elővenni. A siker garantált!

Mi a helyzet a süteménnyel? A desszert nem hiányozhat, de erre is van megoldás. Válasszunk olyan mézeskalács receptet, aminek puhulnia kell pár napig, így akár hetekkel korábban elkészíthetjük. A zserbó és a mézes krémes kifejezetten jobb lesz, ha pár nappal korábban készülnek el. Igaz, a bejgli frissen finomabb, de megfelelő tárolással, hidegen is épp olyan ízletes lehet, mint frissel sülve.

Karácsonyfa díszítés?

Mi lenne, ha ebben az évben nem minden a mi dolgunk lenne? A karácsonyfa feldíszítését bízzuk idén a gyerekekre. Ők is élvezni fogják, hogy idén az általuk készített fa alatt ünnepel a család. A pár nappal korábban feldíszített fa pedig még inkább fokozza az ünnepi hangulatot, a rajta lévő fényekkel és a csodás fenyőillattal.

Ajándékok?

Csomagoljunk fokozatosan. Nem kell egyszerre az összes ajándékot becsomagolni. Szánjunk rá több estét karácsony előtt. Amikor már megnyugodott a ház, csomagoljunk be annyi ajándékot, amennyihez kedvünk van, a többit pedig hagyjuk a következő estékre, így sose fogjuk azt érezni, hogy valaki ajándékára már nagy sóhajok között idegesen tekerjük fel a díszpapírt.

Házimunka?

Ne hagyjuk utolsó napra! Csináljunk egy nagytakarítást a szenteste előtti héten, így karácsony előtti nap elég egy porszívózás, egy kis összepakolás és már kész is a rend!

Idén tegyünk érte, hogy a mi Szentesténk is nyugodt legyen és végre a Karácsony hallatán ne a negatív jelzők jussanak eszünkbe, hanem a mosoly és a boldogság!

Nézd meg ezt is!

szoba

Frissítsd fel otthonod új illattal!

Amikor belépsz egy helyiségbe tudattalanul is az illata, (rosszabb esetben) a szaga az, ami azonnal …