Főoldal / Házi Praktikák ! / Pihenés Szenteste? Eláruljuk, hogy csináld!
Happy mother showing Christmas ball to baby near Christmas tree

Pihenés Szenteste? Eláruljuk, hogy csináld!

Manapság sajnos, a Karácsony kezdi elveszíteni a meghitt hangulatát, hiszen ilyenkor a teendőink száma jócskán megnő. Egész december ajándékbeszerző körtúrákkal telik zsúfolt bevásárlóközpontokban. A tökéletes ajándék megtalálása után, pedig még mindig nincs megállás, hiszen ott van még a házimunka, a karácsonyfa beszerzése és az ünnepi vacsora kitalálása és elkészítése.

Egy háziasszonynak a szenteste nem pihenést jelent már, hanem sok-sok munkát, hogy minden tökéletes legyen.

Szeretteink lenyűgözése viszont megoldható úgy is, hogy a szenteste számunkra is békés legyen. Pár praktikával a mi karácsonyunk is nyugodt, pihenéssel teli lehet és a házimunka helyett az időnket a családdal tölthetjük.

Karácsonyi menü elkészítése pár nappal korábban? Igen!

Szerencsére a legtöbb hagyományos ünnepi étel nem frissen a legfinomabb. Amennyiben a halászlé a vacsora középpontja készítsük el egy nappal korábban, csakúgy, mint a töltött káposztát vagy húslevest. Ezek az ételek akkor finomak, amikor összeérnek benne az ízek, így Szenteste elég lesz csak odarakni a tűzhelyre és megmelegíteni. Még a családnak is jobban fog ízleni.

Főételként készítsünk hidegtálakat, amiknek szintén állni kell egy napot, hogy finomabbak legyenek. A majonézes saláták és különféle töltött húsok mindenki kedvencei közé tartoznak. Készítsük el még előző nap délelőtt, este porciózzuk tálakra, így szenteste csak a hűtőből kell elővenni. A siker garantált!

Mi a helyzet a süteménnyel? A desszert nem hiányozhat, de erre is van megoldás. Válasszunk olyan mézeskalács receptet, aminek puhulnia kell pár napig, így akár hetekkel korábban elkészíthetjük. A zserbó és a mézes krémes kifejezetten jobb lesz, ha pár nappal korábban készülnek el. Igaz, a bejgli frissen finomabb, de megfelelő tárolással, hidegen is épp olyan ízletes lehet, mint frissel sülve.

Karácsonyfa díszítés?

Mi lenne, ha ebben az évben nem minden a mi dolgunk lenne? A karácsonyfa feldíszítését bízzuk idén a gyerekekre. Ők is élvezni fogják, hogy idén az általuk készített fa alatt ünnepel a család. A pár nappal korábban feldíszített fa pedig még inkább fokozza az ünnepi hangulatot, a rajta lévő fényekkel és a csodás fenyőillattal.

Ajándékok?

Csomagoljunk fokozatosan. Nem kell egyszerre az összes ajándékot becsomagolni. Szánjunk rá több estét karácsony előtt. Amikor már megnyugodott a ház, csomagoljunk be annyi ajándékot, amennyihez kedvünk van, a többit pedig hagyjuk a következő estékre, így sose fogjuk azt érezni, hogy valaki ajándékára már nagy sóhajok között idegesen tekerjük fel a díszpapírt.

Házimunka?

Ne hagyjuk utolsó napra! Csináljunk egy nagytakarítást a szenteste előtti héten, így karácsony előtti nap elég egy porszívózás, egy kis összepakolás és már kész is a rend!

Idén tegyünk érte, hogy a mi Szentesténk is nyugodt legyen és végre a Karácsony hallatán ne a negatív jelzők jussanak eszünkbe, hanem a mosoly és a boldogság!

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …