Főoldal / Házi Praktikák ! / Rossz papírtörlőt választottál? 5 bosszantó dolog, amire figyelj oda!

Rossz papírtörlőt választottál? 5 bosszantó dolog, amire figyelj oda!

Szinte minden háztartásban megtalálható a papírtörlő. Ahogy korábbi cikkünkben is kifejtettük, számos konyhai és egyéb háztartási, illetve takarítási “munkában” hatalmas és hasznos segítség tud lenni. De mi van akkor, ha mégsem segítség, hanem csak bosszankodást okoz, és még nehezíti is a dolgodat? Hát akkor bizony lehet, hogy rossz papírtörlőt, rossz márkát választottál.

Mondjuk is, mi az az 5 dolog, amire figyelj oda a papírtörlő vásárlásánál!

 

  • Az egy nem elég

 

Ha egyrétegű az adott papírtörlő, akkor már azonnal rakd is vissza a polcra a boltban. Az ilyen ugyanis sokszor már akkor elszakad, amikor csak le szeretnéd tépni a gurigáról. És amikor majd használod akár kéztörlésre, akár olaj-felszívónak, akár ablakpucoláshoz, miszlikben fog szétszakadni. Aztán csak kapargathatod le a kezedről, a húsról vagy sültkrumpliról, vagy az ablaküvegről a papírdarabkákat. Ez azért elég idegesítő tud lenni, valljuk be! Inkább válassz minőségi papírtörlőt, minimum 2 rétegűt!

 

  • Az anyag sem mindegy

 

A megfelelő rétegszám mellett érdemes odafigyelned arra is, hogy milyen anyagból készült az a papírtörlő. A már említett szakadás attól is lehet, hogy ha rossz minőségű anyaga van. Ezért érdemes ezt is megnézni a csomagoláson, mikor megveszed. A 100% poliészter a legjobb választás! Ebben nem fogsz csalódni.

 

  • Ár-érték arány

 

Ugyanilyen fontos, a minőség – anyag és rétegződés – mellett, hogy az ár-érték arány is normális legyen. Vagyis megfizethető áron kapj olyan minőséget, ami aztán akkor, mikor otthon használod és hasznosítod a papírtörlőt, nem okoz majd csalódást. A túl olcsónál mindig fogj gyanút, ahogy a túl drágánál is. A közép árkategória általában mindig reális és minőségi is egyben, vagyis azt kapsz a pénzedért cserébe, amit vársz. Egy olyan papírtörlőt, aminek jó a nedvszívó képessége, nem szakad el könnyen és nem mellesleg az illata is jó.

 

  • A márka, mint megbízhatóság

 

A fentieket leginkább a márka garantálja. Ezért ez tulajdonképpen az elsődleges szempont, amire mindenképp oda kell figyelned, hogy ne okozzon otthon majd bosszankodást a papírtörlő.

A Nicky citromos papírtörlőt ezért lehet számodra is megbízható választás.

Mivel 2 rétegű, nedvszívó képessége is fantasztikus.

 

  • Lapozz!

 

Ha már réteg, ha már anyag, ha már márka, akkor még azt is mindenképp tartsd szem előtt, hogy elegendő méter, azaz lapszámú legyen az adott papírtörlő. Hiszen, lehet, hogy valami alacsonyabb árral van meghirdetve, de nagyon kevés darab papírtörlő van az adott gurigán. A csomagoláson tehát ezt is mindenképp nézd meg, ne csak otthon, mert akkor már hiába zsörtölődsz…

 

Nézd meg ezt is!

Az eldugult lefolyó veszélyei

Az eldugult lefolyócsövek szinte minden esetben a cső falára lerakódott szennyeződésektől alakulnak ki. A dugulást …