Főoldal / Házi Praktikák ! / Rubint Réka- egy közismert háziasszony időbeosztásának titka!
réka

Rubint Réka- egy közismert háziasszony időbeosztásának titka!

Mi háziasszonyok folyton úgy érezzük, hogy sosem érünk a dolgok végére. De gondoljatok bele, hogy egy  közismert személynek- akinek a kötelező elfoglaltságain túl, anyaként és háziasszonyként is helyt kell állnia- hogyan jut mindenre ideje.

Rubint Rékával beszélgettünk arról, hogy miből áll egy napja és milyen az időbeosztása:

Rubint Réka:

Én a legkevesebb időt az alvással töltöm, hiszen a pihenés fáraszt a legjobban. Állandóan pörgök, hiszen úgy érzem ettől leszek motivált, az edzéseim és az ott szerzett energiák töltenek fel leginkább adrenalinnal, ami nem hagyja, hogy fáradtnak érezzem magam. 

Tudatosan osztom be a mindennapokat. Általában egyszerre csinálok több dolgot. Amíg a vasaló melegszik kiteregetek, mosogatás közben hagymát dinsztelek, és amíg futok,  a tűzhely megfőzi a gondosan előkészített ételeket. Még ha akadna is fél óra pihenőm, általában akkor is csinálok valamit, mert úgy érzem, hogy ha nem így teszek, elvesztegetem az értékes időt.

Réka a praktikus megoldásokat keresi!

Rubint Réka: Igen, próbálom hasznosítani a praktikus ötleteket, amik az én életemet is könnyebbé tehetik. Így például tudom, hogy nem kell órákon keresztül rotyogtatni a töltött káposztát, hanem elég, ha a sütőbe tesszük, ahol nem ég le, hanem szépen készre sül. 

r

Már este előkészítem azokat a dolgokat, amik megkönnyíthetik a reggeli rohanást és persze a gyerekeket is bevonom a teendőkbe. A reggeli készülődés alatt sokszor az előre fagyasztott update péksütiket 20 perc alatt megsütöm, így a gyerekek reggelijét is letudom még indulás előtt.

Sajnos hétközben ritkán jut időm, hogy én magam főzzem meg az ebédet, így általában rendeljük. A teletáltól Benke Laci bácsi felügyelete mellett főzik nekünk az update menüt, amit a gyerekek is ki tudnak választani maguknak, Norbi pedig megrendeli a kívánság lista alapján. 

Minden este meleg vacsi!

Rubint Réka: Ha nem is minden este, de 7-ből 5 napon biztosan meleg ételt vacsizunk. A kedvenceiket igyekszem megfőzni, amik gyorsan elkészíthetőek. Imádok főzni, így mindig élvezettel készítem el, amit kérnek tőlem. Nem nagyon tudnak nekem olyan ételt mondani, amit ne tudnék elkészíteni, hiszen én úgy nőttem fel, hogy még a tyúkot is mi magunk vágtuk le és kopasztottuk meg a testvéremmel. Szerencsére jól ismerem a konyha minden csínját-bínját, így a főzés sosem okozott problémát. (Réka gyors és ízletes vacsora receptjeiből egy következő cikkünkben olvashattok majd.)

Réka jobb keze a vacsi készítéskor:

rr

A párkapcsolatra is időt kell szánni!

Rubint Réka:

Sokan megfeledkeznek erről a fontos dologról, pedig egy család életében a gyerekek lelki békéjét a kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolat adja. 

16 év hosszú idő, de büszkén mondhatom , hogy értékesebb, őszintébb szerelmet és szövetséget el sem tudok képzelni, mint a miénk.  A csoda és titok kulcsa mindenkiben ott lapul. Egyetlen embert kell megtalálni ahhoz, hogy ragyogjunk és az álmainkat megvalósítsuk, Önmagunkat. 

Vegyük észre az élet adta lehetőségeket, ne haladjunk el mellettük. 

Ne úgy éljük az életünket, h “Mi lett volna ha…?!” hanem a lehetőségekkel élve, valósítsuk meg azokat. 

Önmagukon keresztül leszünk hatással a családunkra, gyermekeinkre és a környezetünkre is. 

A tudatosság megfizethetetlen és egy életre szóló kincs!

 

Nézd meg ezt is!

Sarah Jessica Parker

10 ámulatba ejtő celebkonyha!

Abban talán egyetérthetünk, hogy mi háziasszonyok imádjuk a gyönyörű konyhákat. Hiszen egy tágas és szép …