Főoldal / Házi Praktikák ! / Trükkös ötletek, amire a papírtörlőt használhatod

Trükkös ötletek, amire a papírtörlőt használhatod

Szeretjük a praktikus ötleteket, hiszen ezekkel leggyakrabban pénzt és időt takaríthatunk meg. Most a papír törlőkendő kreatív falhasználására mutatunk pár ötletes megoldást. Mivel kiváló nedvszívó, ezért sokféleképpen könnyítheti meg a házimunkát a te otthonodban is.

Zöldség-gyümölcs fonnyadás gátló

Ugye, milyen bosszantó, amikor a hűtőszekrény zöldséges rekeszében megpenészedett répa és fonnyadt salátafejek látványa fogad? Ha szeretnéd, hogy a zöldségek tovább maradjanak frissek és roppanósak, béleld ki a tároló alját papírtörlővel. Így felszívják azt a nedvességet, ami a zöldség és gyümölcs rothadását okozza és megkönnyíti a hűtő tisztán tartását is.

Főtt kukorica

A héjától megszabadított kukoricánkat csavarjuk bele egy átnedvesített papírtörlőbe, majd 3-4 percig tegyük a magas hőmérsékletű mikrohullámú sütőbe! Tökéletes puha és ízletes lesz!

Ropogós rántott hús

Sütés előtt, ha papírtörlő kendővel leitatod a nedvességet a húsokról, ropogósabbak lesznek, hiszen kevesebb víz fog távozni belőlük sütéskor. Az elkészült rántott ételeket papírtörlőre szedd ki, hogy az a zsiradék jelentős részét felszívhassa. Így egészségesebb és finomabb lesz az étel!

Friss fagyasztott kenyér

Őrizd meg a kenyér eredeti frissességét! Sokan fagyasztják le a kenyeret, ha túl sok van vagy épp nincs szükség rá és nem szeretnék, hogy megszáradjon, megpenészedjen. Mielőtt a fagyasztóba teszed, helyezz a zacskóba a kenyér mellé egy darab papírtörlőt. Amikor kiolvasztod, a papír magába szívja a kenyérből kiolvadó nedvességet, így biztosan a nem fogja eláztatni.

Roppanós baconsütés

A ropogósra sütött bacon a legjobb, de hogyan készíts ilyet zsírfröcsögés nélkül? Teríts le két réteg papírtörlőt a mikrohullámú sütő tányérjára. Fektess rá baconszeleteket egymás mellé, majd tegyél le újabb két réteg papírt. Süsd magas fokozaton 1-1 perces szakaszokban a szeleteket, közben figyeld, hogy elég ropogósak-e már. Általában 3-4 perc sütés elegendő utána pedig egyszerűen kidobhatod a papírtörlőket és a takarítás is kész.

Porcelánfehérítés

Apropó takarítás. A fehér porcelánmosdó vagy kád megmentésében is segíthet a papírtörlő. Ha kissé kopottasnak, sárságnak tűnnek, vesd be ezt a trükköt! Béleld ki mosdótálat vagy a kádat egységesen papírtörlővel, és locsold le fehérítő szerrel. Hagyd állni kb. fél órát, majd dob ki a papírtörlőt és folyó vízzel öblíts le a felületet. Újra gyönyörű fehér csillogás fog várni a fürdőben!

A Nicky citromos papírtörlő kendő kiváló nedvszívó képességével, sokrétű felhasználási lehetőségével minden konyha nélkülözhetetlen kelléke. Ha minden nap használod, akkor nem mindegy az ár, amiben Nicky verhetetlen. Tedd próbára te is!

Nézd meg ezt is!

Grillezési kisokos – recepttel!

A nyár nem is nyár szuper grillezés nélkül. Egyrészt ez mindig remek alkalom arra, hogy …