Főoldal / Házi Praktikák ! / Így kerüld el a rossz szagokat a lakásban!

Így kerüld el a rossz szagokat a lakásban!

Előfordult már, hogy a lakásba belépve megcsapott az a bizonyos kellemetlen „állott” szag? Ez leggyakrabban ősszel és télen történik meg, amikor a lakásban egész nap zárva vannak az ablakok és a melegben gondtalanul terjednek a szagok a lakásban. Néhány okos megoldással te is megelőzheted a „fúj mi ez a rettenetes szag” kezdetű hazaérkezéseket.

Tarts szobanövényeket

A legegyszerűbb módja a friss illatú lakásnak, ha van néhány zöld lakótársunk a szobákban. Kutatások bizonyítják, hogy egyes dísznövények képesek kiszűrni a körülöttünk lévő mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat. Ezek a növények, amellett, hogy megkötik a szén-dioxidot még oxigént is termelnek. A leghatékonyabb légtisztító növények: Vitorlavirág, szobai szanszeviéria, aloe vera, közönséges borostyán, krizantém avagy margitvirág, illatos sárkányfa, gerbera, kislevelű fikusz.

Kedvenc illataidat a tűzhelyre

Az egyik legjobban működő légfrissítő, ha kedvenc illatú fűszereidet egy nagy fazék vízben elkezded forralni a konyhában. Legyen ez bármi, amit szeretsz, kakukkfű, rozmaring, levendula vagy bármilyen növény keverékei, garantáltan jobb lesz a lakás illata, így még a közérzeted is javulni fog.

Szellőztess rendszeresen

Tudjuk, hogy triviális, de bizony muszáj beengedni a friss levegőt akkor is, ha már fázósak a reggelek. Naponta nyiss ablakot ne csak reggel, délután is, amikor hazaérsz, hogy cserélődjön a levegő otthonodban. Nincs is jobb és hasznosabb megoldás ennél.

Hűtőszekrény szagtalanító

Néha egy-egy hűtőben hagyott romlott étel rettenetesen büdös lesz, és minden hűtőnyitáskor elárasztja a konyhát és a szobákat a szag. Tarts számon a romlandó ételeket, ne hagyj semmi büdöset a hűtődben. Tarts egy edényben friss agyag, vagy zeolit alapú macskaalmot a hűtőszekrényben és rendszeresen cseréld ki. Az alom ugyanis tökéletesen felszívja a szagokat.

Alapos fürdőszoba tisztítás

Milyen gyakran takarítod ki szuper alaposan a fürdődet? A lakás friss illata érdekében bizony nagyon fontos, hogy egyes helyeken ne csak havi egyszer végezz alapos munkát. Hetente érdemes nagytakarítást rendezni a fürdőszobádban, hogy elkerüld a rossz szagok állandósulását.

Segíts magadnak és a kellemetlen szagok megelőzésére a használj pici illatosító készüléket a fürdőben. A szagosabb események után nem árt a gyors és hatékony megoldás, hogy ne terjedjen tovább a lakásba.

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …