Főoldal / Házi Praktikák ! / Tavaszi átalakulás az otthonunkban

Tavaszi átalakulás az otthonunkban

Most már biztosan itt a tavasz: reggelente madárcsicsergésre ébredünk, korábban kel fel a nap, kinyíltak az első virágok és egyre kellemesebb, enyhébb az idő.

A tavasz köztudottan a megújulás, a felfrissülés időszaka s talán a legközkedveltebb évszak, mivel a szürke, sötét, hideg, latyakos telet váltja fel.

Fontos, hogy a lakásunk megújítására, felfrissítésére is kellő figyelmet fordítsunk. Hiszen ha betartjátok a következő lépéseket, akkor az otthonotok is átalakulhat és kellemesebben érezhetitek benne magatokat.

  • Szellőztetés: A lakásunknak is szüksége van a friss levegőre, és a beáramló  napfényre, hogy felfrissüljön és finom friss illata legyen, ezért szellőztessünk rendszeresen. Nagytakarításnál is érdemes első lépésként szellőztetni, mert így lendületesebben megy majd a munka és ráadásul kevésbé fog zavarni a vegyszerek szaga.

 

  • Lomtalanítás: Érdemes egy alapos lomtalanítással, a dolgaid szortírozásával  folytatni, mert télen sok minden fel tud gyűlni a lakásokban, amire már rég nincs szükségünk és csak útban van, akadályoz minket. A ruhásszekrény átválogatása is ide tartozik, hiszen, ha kiszortírozzuk a régi, nem használt ruháinkat, akkor lesz hely az újaknak. De az biztos, hogy valamiért jó érzéssel tölti el az embert, ha megszabadul a felesleges dolgaitól.

  • Takarítás: Egy frissítő takarítás, amivel elűzheted a poros, punnyadt szagot a lakásból, az egész hangulatodat fel fogja dobni. Elégedetten dőlhetsz hátra, ha ragyog a lakás és csak a finom, illatos levegő járja át a szobákat.

 

  • Lakásdekoráció: Talán mind közül a legizgalmasabb feladat új ruhába öltöztetni a lakást, amelynek csak a képzelet szabhat határt. Beszerezhetünk néhány új tavaszi díszt, friss virágcsokrot tehetünk a nappali vagy ebédlő asztalra, akár lecserélhetjük  a függönyöket tavasziasabb, frissebb változatokra, vagy néhány új díszpárnával dobhatjuk fel a kanapét.

 

  • Szinek használata: Ha új kiegészítőket válogatunk, érdemes a tavasz színeit keresni, mint például almazöld, világos cseresznyevirág rózsaszín, halvány sárga, világoskék, barack. Ezek a színek vidám hangulatot visznek az otthonodba és még az egyhangú falakat is feldobják.

 

  • Illatok becsempészése: A lakás megfelelő illatosítására is érdemes hangsúlyt fektetni. Hihetetlenül fel tudja dobni a közérzetünket, ha finom, friss illat vár minket hazaérve egy fárasztó nap után. Még a napunk is másképp indul, ha egy finom virágos-édes illatra ébredünk.

 

Nézd meg ezt is!

Fecsegnek rólad a lábujjaid?

Gondoltad volna, hogy a lábfejed formája, a lábujjaid hosszúsága elmondja, hogy milyen a személyiséged? Nem …