Főoldal / Lakás gondozása / A káprázatosan fehér függöny titka

A káprázatosan fehér függöny titka

Időnként a függönyöket is le kell szedni, hogy alaposan kitisztíthassuk őket. Egész más lesz a szoba hangulata a patyolat tiszta függöny visszarakása után. Semmi szükség azonban a patyolatra, vagyis a ruhatisztító szolgáltatást igénybe venni, hiszen otthon is elérheted a tökéletes eredményt. Először is valahogy le kell vadászni a helyéről, amihez lehet, hogy elkél a segítség, de a többi már pofonegyszerű.

Függönymosás kézzel

A függönyt először hideg vízben öblítsd át, majd ezt követően kéz meleg kb. 30 fokos vízben függönymosó folyadék hozzáadásával vagy finom kímélő mosószerrel mosd. Mosószeres áztatás közben többször finoman nyomkodd át az anyagot. Semmi esetre se dörzsöld, mert az érzékeny textília károsodhat. A mosást követően többször hideg vízben öblítsd ki, amíg a mosószer teljesen ki nem jön az anyagból. Csepegtetés után a felakasztva hagyhatod megszáradni.

Mosást követően a még nedves függönyt alacsony hőfokú vasalással könnyen megszabadíthatod a még benne maradt gyűrődésektől.

Függönymosás géppel

Először is távolíts el a függönyről minden olyan kiegészítőt, ami nincs a függönyhöz varrva. (pl. csipeszek, elkötők, rojtok). Tedd a függönyöket mosózsákba. Erre a célra a párnahuzat is tökéletesen alkalmas.  Ha ringlis függönyöd van – vagyis a fém bújtató karikák hozzá vannak illesztve a függönyanyaghoz – , akkor a ringlis részt összekötve rögzítsd és igazítsd a mosózsák sarkában, különben a függönyanyag mosás közben sérülhet. A mosózsák használata gépi mosásnál minden esetben ajánlott.

Midig 30 fokon, kímélő programon mosd a függönyöket. Mosáshoz speciális függönymosószert, esetleg finom kímélő mosószert használjon. A mosási idő nem haladhatja meg a 25percet, ennek megfelelően rövid programot válassz. A mosószert maradéktalanul, bő vízzel ki kell öblíteni az anyagból, de a centrifugázás csak kis fordulaton rövid ideig engedélyezett. Ezután a függönyt fellógatva szárítsd, így a gyűrődés elkerülhető. Vissza is teheted a karnisra, a centrifugálás után már nem fog csöpögni.

A fehér függöny csodaszere

A speciális függönyfehérítők segítenek abban, hogy a textil mindig új hatást keltsen. A General Fresh Splash függönyfehérítő adalék briliáns fehér színt kölcsönöz az érzékeny csipke és a tüll fehér függönyöknek is. Összetételének köszönhetően a függönyeink védve lesznek a por lerakódása és a szennyeződések ellen, hiszen keményítőt is tartalmaz. A függönyfehérítő használatával te is vissza tudod adni a függönyeid eredeti fehérségét és még az illatát is imádni fogod.

A következő üzletekben kapható: Vianni, Magnetic, Goods Market, Euro Family, egyes Reál Élelmiszer

Nézd meg ezt is!

5 gyümölcs, amit eddig zöldségnek hittél

A zöldséges pulton válogatva vitaminforrás után nézelődve bizony számos gyümölccsel találkozunk. Persze az egészséges táplálkozás …