Főoldal / Folttisztítas / Hogyan távolítsuk el a karácsonyi asztalterítő foltjait

Hogyan távolítsuk el a karácsonyi asztalterítő foltjait

Az ünnepi asztal pompájában a makulátlan terítő is központi szerepet kap. Az ünnepi abroszt a szekrényből elővéve, sokszor csalódás ér minket, mikor látjuk rajta az előző karácsonyok foltjait. Minden évben nem lehet új terítőt venni, főleg, ha azok még nagyanyáink örökségét képezik. Mit lehetne viszont tenni a foltok ellen? „Az idén tényleg vigyázzatok a terítőre!” figyelmeztetés tudjuk, hogy nem célra vezető, hiszen akarva-akaratlanul rákerül a hagyományos zsíros ételek pecsétje a terítőre. Az abrosz viszont foltosan nem kerülhet az asztalra.

Hogy lehet eltávolítani az asztalterítő foltjait? Íme néhány ötlet.

A barna csomagolópapír csodákra képes!

A zsíros foltok eltávolítására tökéletes megoldást jelenthet, ha a foltot egy barna csomagolópapíron keresztül addig vasaljuk, amíg az be nem szívja a zsiradékot a textilből! Hihetetlen, de a zsírfoltokat a hő hatására magába vonzza az anyag.

A csodás szódabikarbóna!

A szódabikarbóna, nemcsak takarításra tökéletes. A port, nedves szivacs segítségével vigyük fel a foltra. Hagyjuk állni pár órát, majd mossuk ki. Főként a kávéfoltok eltűntetésére szuper ötlet.

Az ecet itt is segít!

Az ecet is egy sokoldalúan felhasználható szer. Öntsük a foltra, majd dörzsöljük finoman néhány percig. A bor eltávolítására nincs alkalmasabb módszer!

… és persze a citromlé!

A foltok, elsárgulások ellen segítség lehet. Keverjünk össze frissen facsart citromlevet vízzel 1:1 arányban majd áztassuk be az abroszt. Egy árnyalattal rögtön fehérebb anyagot kapunk.

Ha biztosra akarunk menni!

A házi praktikák lehet, hogy olcsók, a különböző folttípusokra azonban más-más szert kell használnunk. Ha biztosra akarunk menni és hófehér, foltmentes abroszt szeretnénk az ünnepi asztalra teríteni, akkor válasszunk a boltok piacain található folteltávolítók közül, melyek hatása kombinált anyagok és foltok tisztítására is alkalmas. A General Fresh folteltávolító por ára pénztárcabarát, minősége mégis kiváló. A bor, kávé, pörkölt által hagyott nyomokat is képes eltűntetni, így minden makacs szennyeződéssel elbánik. Segítségével nem kell egy lecsöppentett étel vagy ital után azonnal áztatni a terítőt, hiszen a beszáradt foltokat is képes eltávolítani.

Amennyiben nemcsak a foltmentes, hanem a hófehér terítő elérése a célunk, használjuk General Fresh fehérítő port. Nem fogunk hinni a szemünknek, hogy milyen fantasztikus munkát végez ez a por. Ha azt mondod a családnak, hogy új a terítő, azt is el fogják hinni. 😉

Makulátlan fehérség!

A General Fresh termékeit keresd a Goods Market üzleteiben!

Nézd meg ezt is!

5 gyümölcs, amit eddig zöldségnek hittél

A zöldséges pulton válogatva vitaminforrás után nézelődve bizony számos gyümölccsel találkozunk. Persze az egészséges táplálkozás …