Főoldal / Házi Praktikák ! / Tudod mi az a Poszeidón csókja?

Tudod mi az a Poszeidón csókja?

Tudod mi az a Poszeidón csókja? Hadd ábrándítsunk ki, nem valami romantikus mitológiai történet következik, hanem a világ egyik legkényesebb kérdésének körbejárása, ami meglepően sokakat foglalkoztat. Leginkább azokat, akik vízöblítéses wc-t használnak. Ilyen kedves néven nevezi ugyanis az internet népe azt a jelenséget, mikor a mélyöblítésű wc-kagylók kialakítása miatt visszacsap a víz… Nem, nem akkor, amikor az ember lánya lehúzza maga után a wc-t, hanem az esemény közben.

Tudományos fantasztikus

Hiszed vagy sem, ez a téma gyakorlatilag tényleg az egész világot foglalkoztatja, olyannyira, hogy neves tudósok is tanulmányozzák a jelenséget. Ahhoz nem kell fizikusnak lenni, hogy tudjuk, hogy a jelenség úgy történik, hogy a végtermék kiszorítja a vizet, és mérettől függően tekintélyes sugárban visszacsap a wc-csészében álló víz. Főleg akkor, ha még a beesés szöge is megfelelő, és persze általában megfelelő. Hogy a méret, hogyan hat a visszacsapódó vízre, azt inkább nem részletezzük. Ami viszont a megoldáshoz vezet az az, ha emlékeztetjük magunkat az iskolai fizika órára, ahol a víz felületi feszültségéről tanultunk. Ugye hogy mégis volt értelme a fizikatanulásnak?  Biztos sokaknak megvan az a kísérlet, mikor az alumínium pénzérme nem süllyedt el a pohár vízben, hanem a felszínen maradt. Na ezt kell segítségül hívni a wc-ben is.

De hogyan lehet elkerülni?

Úgy kell ezt az egész kínos folyamatost elképzelni, mintha lenne egy vékony filmréteg a wc-kagylóban a víz körül, ami lefelé tolódik, ha valami ráesik a felszínére, és közben levegő vagy üresség képződik körülötte, ez okozza a visszacsapódást. Hogy ezt megakadályozzuk, ahhoz pedig elég egy rétegnyi WC-papír is, mert azzal máris megváltoztatjuk a víz felületi feszültségét, így a visszacsapódást is elkerülhetjük.

A legelterjedtebb megoldás tehát a kifészkelés vagy kipányvázás az internet népe szerint arra, hogy elkerüljék Poszeidón csókját az alfelükön. Arra oda kell figyelni, hogy mennyi papírt használsz erre a célra, merthogy a környezetünk védelme fontos és a dugulás is elég kellemetlen jelenség.

Az is megoldás lehet, ha tartasz a fürdőszobában ülőkepapírt. Ilyet bármelyik drogériában és gyógyszertárban lehet venni, és olyan a kialakítása, hogy a középső részen is van papír, pont amiatt, hogy maximálisan megvédhesd magad az ilyen balesetektől.

Utolsó esély, a higiénikus wc!

Ezek után nem kell sokat gondolkodni azon, hogy miért is fontos annyira a wc higiéniája. Nemcsak rendszeres takarítással, de a megelőzéssel is sokat tehetsz a mellékhelység higiénikusságának és friss illatának megőrzéséért.  Szeretnéd, ha minden öblítéssel maximális tisztaság és friss illat maradna a toaletten? A DuoForce kétfázisú wc kocka különleges összetevőinek köszönhetően hatékonyan tisztítja és illatosítja a wc kagylót. Antibakteriális hatású, megfékezi a baktériumok elszaporodását, így biztosítja a higiénikus tisztaságot. Meggátolja a vízkő lerakódását is, és minden öblítésnél frissít és erősen habzik, kellemes illatot hagyva maga után.

Használata: Az illatosítót akasszuk a WC csésze oldalán a peremre úgy, hogy öblítéskor a vízsugár áthaladhasson a kosáron.

 

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …