Főoldal / Receptek / Gluténmentes Karácsonyi torta!

Gluténmentes Karácsonyi torta!

Itt van egy mesés karácsonyi torta recept, amely gluténmentes, így az egész család élvezheti.

Hozzávalók:

850 g szárított vegyes gyümölcs
1 csésze pálinka
150 gramm vaj, olvasztva
1 csésze barna cukrot
3 tojást, szobahőmérsékleten
1 pohár gluténmentes liszt(válassz kedvedre, ajánljuk a zöldbanán lisztet)
1/4 csésze darált dió
2 teáskanál őrölt fahéj
1 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
3/4 pohár mandula
1/4 csésze sárgabarack lekvár

Elkészítés:

1. lépés
Helyezzük a szárított gyümölcsöket és a 2/3 csésze pálinkát egy nagy légmentes tárolóba. Jól keverjük össze. Fedjük le és hagyjuk állni egy éjszakára vagy ha van lehetőségünk 1 hétig, de alkalmanként kevergessük meg.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 150 ° C-ra. Fogjunk egy tortaformát és tegyünk bele sütőpapírt. Elektromos habverővel verjük fel a vajat és cukrot úgy, hogy habos legyen. Adjuk hozzá a tojásokat, egyenként, folyamatosan keverve.
3. lépés
Adjuk hozzá a vajas keverékhez a liszteket és fűszereket. Mehet bele a gyümölcskeverék, és addig keverjük, amíg jól össze nem áll. Oszlassuk el a keveréket a tortaformába. A tetejét díszítsük fel a mandulával.
4. lépés
Süssük körülbelül 2 órán át. Ha kivettük a sütőből, öntsük nyakon a maradék 1/3 csésze pálinkával. Hagyjuk teljesen lehűlni a serpenyőben.
5. lépés
A lekvárt melegítsük fel a mikróban  30 másodpercig, vagy amíg meleg nem lesz, majd kenjük meg a sütemény tetejét vele. Készen is vagyunk, tálalhatsz! 😉

Nézd meg ezt is!

Főzz házi lekvárt! Mutatjuk mikor, miből!

Császármorzsa, palacsinta, rácsos linzer, bukta, fánk… Mi a közös bennük? Mindegyik elképzelhetetlen isteni finom lekvár …