Főoldal / Receptek / A legolcsóbb karácsonyi süti

A legolcsóbb karácsonyi süti

Ha a karácsonyi időszak a te pénztárcádat is megviseli, akkor jól fog jönni egy olyan recept, amihez nem kell nagy költségekbe verned magad. Sütemény nélkül ugyanis nem ünnep az ünnep, de nem kell feltétlen drága összetevő ahhoz, hogy egy mennyeien finom desszert landoljon az asztalon. Ha a család szereti a kókuszos édességeket, akkor ez egy nyerő recept lesz. Attól, hogy valami olcsó, még lehet ugyanolyan jóízű, mint a többi, méregdrága süti. Hidd el, ez a finomság megállja a helyét az Ünnepi fogások közt.

Hozzávalók

Tésztához:
20 dkg finomliszt (szitálva)
2 ek cukrozatlan kakaópor (szitálva)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 db tojás
1 dl olaj
1 dl tej
10 dkg cukor
 
 
Krémhez:
4 evőkanál búzadara
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
5 dkg vaj (puha)
5 dl tej
1 db tojás
2.5 dl növényi tejszín
 

Elkészítés

Először kezdjük a tésztával. A tojásokat, a cukorral együtt keverjük össze úgy, hogy jó habos legyen. Utána öntsük bele az olajat, majd mehet az összes többi hozzávaló(liszt, kakaó, só, sütőpor, szódabikarbóna, tej). Keverjük addig, amíg egy sima masszát kapunk, majd egy kb. 30×40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe borítsd bele. Előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 20 perc alatt megsül a tészta. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, vágjuk ketté és kenjük meg a krémmel.

A krémhez a tejet, a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojást keverjük el, majd lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Állandó kevergetés közben, addig hagyjuk a tűzön, amíg sűrű krém nem lesz belőle. Mikor kész, húzzuk félre és adjuk hozzá a kókuszt és a vaníliás cukrot és keverjük el alaposan a krémünket. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor már egy viszonylag kemény krém lesz előttünk, de ha hozzáadjuk a tejszín negyedét, akkor fellazul a krém, és könnyebben hozzá tudjuk dolgozni a vajat. A végén a tejszín többi részét is belekeverjük és így egy tökéletes krémet kapunk. A két tészta között szépen, egyenletesen kenjük el a krémet, majd pihentessük a hűtőben az egészet. Pár óra után szépen összeállnak az ízek és tökéletes lesz a süteményünk, amit tetszőlegesen vágjunk akkorára, amekkorára csak akarunk.

 

Nézd meg ezt is!

Gyulladácsökkentő élelmiszerek

4+1 gyulladáscsökkentő étel

A gyulladás egy természetes folyamat, amelynek során a szervezet reagál a testünkben rejlő sérülésekre vagy …