Főoldal / Csináld magad / Vendégváró falatok pár száz forintból

Vendégváró falatok pár száz forintból

A vendégvárás sosem egyszerű feladat. Szeretjük ilyenkor a legjobb fényében feltűntetni otthonunkat és magunkat is. Az egész lakás alapos és fárasztó kitakarítása után jön még a neheze: Mivel várjuk az érkezőket? Üres asztal mellett nem fogadhatjuk őket, de a bolti rágcsálnivalók és aprósütemények nem túl mutatósak, és nem is ízletesek. Mindenki tudja, hogy a saját készítésű falatkákkal lehet igazán levenni a vendégeket a lábukról, továbbá megcsillogtathatjuk fözőtudományunkat.

A vendégváró falatkák keresése során, rengeteg ízletes és mutatós harapnivalót találunk. Mikor kitaláljuk, hogy miket készítsünk (hiszen egy nem elég), hogy tudjon az édesszájú kisgyerek, a sós ételeket kedvelő férfi, és az állandóan az alakjára vigyázó nő is enni, rájövünk, hogy mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni, hogy mindenki ínye-kedvére eleget tegyünk. Amikor ebbe belenyugszunk és elővesszük a tollat és a papírt, hogy összeírjuk az elkészítendő falatok hozzávalóit, jön az igazi fekete leves. A hozzávalók hosszú sora sokkolt minket. Nem elég, hogy különféle falatokat kell készíteni, de még a hozzájuk készülő bevásárló lista is végeláthatatlan.

Mit tehetünk, hogy kisebbfajta anyagi csőd mellett, többféle vendégváró falatot készítsünk? Mutatunk néhány pénztárcabarát tippet!

  • A leveles tészta csodája

A boltban is vásárolható leveles tészta nem jelent mást, mint sokféle mutatós ételt, kevés hozzávalóból időmegtakarítással. Vágjuk több részletre, az egyiket szórjuk meg cukrozott kakaóporral, tekerjük fel és vágjuk fel centinként, tetejüket kenjünk meg tojássárgájával és kész is a kakaóscsiga. Másik részével tegyünk ugyanígy, csak kakaós töltelék helyett, pizzakrémmel kenjük meg. A töltelékeket kedvünk szerint variálhatjuk. Amennyiben más formájú harapnivalót is szeretnénk, készítsünk csavart rudakat. Vágjuk csíkokra a tésztát, kenjük meg paprikás tojássárgájával majd egyik felére szórjunk magokat (napraforgó-, tök- vagy szezámmag) vagy mákot a másik felére pedig sajtot. Tepsibe helyezés előtt, csavarjuk meg a csíkokat és süssük meg. Mutatós, egyszerű és mindenki kedvence lesz.

Sós és édes ételeket is készíthetünk egy alapanyag segítségével!

  • Nagymamáink linzertésztája

A könnyen elkészíthető linzer alaptésztájából sokféle sütemény készülhet, nemcsak a szokásos linzerkarika. Süssünk korongokat belőle, ragasszuk őket össze lekvárral, majd mártsuk csokiba és kész is az isler. Ha lekvár helyett cukorral, vajjal és kakaóval kikevert krémmel töltjük meg, pilótakekszhez hasonló süteményt kapunk. Használjuk a perecszaggatót, majd sütés követően, mártsuk folyékony csokiba a kekszeket, és meg is vagyunk a csokispereccel, amiből, ha néhányat megszórunk kókuszreszelékkel, plusz egy fajta süteményt kapunk. Szaggassuk kedvünknek megfelelő formájúra a tésztát, kenjük meg tojássárgájával, szórjuk meg cukros dióval. Képzeletünket elengedve megannyi ízletes finomságot készíthetünk.

  • Kínai kelt tészta

Egy szupergyors kelesztés nélküli alaptészta, amit variálhatunk édes és sós töltelékekkel. Nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg pizzaszósszal, szórjuk meg sajttal majd szaggassuk ki egy nagyobb pogácsaszaggatóval, isteni mini pizza lesz a végeredmény. Vágjunk belőle kis háromszögeket tekerjük fel és formázzuk kiflialakúra, kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg sajttal, durva szemű sóval vagy magokkal, süssük meg és kész is a minikifli. Vagy akár csak szórjuk meg sajttal, hogy sajtos rudakat kapjunk. Sonkával megtöltve igazi különlegességet készíthetünk. Nyújtsuk egyik részét nagyobb téglalap alakúra kenjük meg vajjal és vaníliás cukorral kiveret töltelékkel, készítsünk belőle tekercset, majd szeleteljük fel. A vaníliás csiga el is készült.

Ezt a tésztát tölthetjük sós vagy édes töltelékkel, a verzióknak csak a képzeletünk szab határt.

Ezekkel az alapreceptekkel költséghatékonyan, sokféle falatkával várhatjuk vendégeinket.

b zs

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …