Főoldal / Házi Praktikák ! /  5 porszívózási trükk, amit neked is ismerned kell!

 5 porszívózási trükk, amit neked is ismerned kell!

A porszívó a takarításban a legnagyobb segítségünk, hiszen nemcsak letörölni, eltüntetni is el kell az összegyűlt port a lakásból. Nem is igen értjük, hogy nagyanyáink hogyan boldogulhattak olyan ügyesen kis teljesítményű porszívóikkal. A mostaniak már olyan erősek, ha nem figyelünk eléggé, még a kiteregetett zoknikat is képesek begyűjteni helyettünk. Összeszedtünk pár porszívózási trükköt, amikkel maximálisan kihasználhatod hű segítőtársad képességeit.

Nehezen elérhető helyek

Az ablakpárkány szűk részein, vagy a radiátor bordái között, ahova már a legvékonyabb fej sem fér be, egy kis trükkel ott is ki tudsz takarítani porszívóval. Ha egy vécépapír gurigát húzol a porszívó csövére, annak a végét már tetszőleges formára tudod hajtogatni, így a legszűkebb részekre is befér. Ahol eddig kiszedhetetlen őskosz lapult, most ott is retteghetnek a porcicák!

Megtalálja, amit elveszítettél

A porszívód sokoldalúbb, mint gondolnád! A leejtett apró tárgyak, fülbevalók, pici csavarok, alkatrészek megkeresésére is használhatod. Természetesen nem arra gondolunk, hogy porszívózás után milyen nagyszerűen meg lehet ezeket találni a porzsákban. Kell egy kis trükk, ahhoz hogy a felszippantott apró dolgok ne a tartályban kössenek ki. Húzz egy harisnya zoknit a porszívócső végére, így a kisebb tárgyakat a porszívó fel tudja szívni anélkül, hogy elvesznének a gép belsejében.

Folttisztítás porszívóval?

A foltok tisztítása mindig nehéz, főleg a nagy szőnyegek, takarók esetében. Mielőtt azonban a tisztítóba vinnéd a foltos szőnyegeket, próbáld meg eltüntetni porszívóval. Szórd be a foltot szódabikarbónával, dörzsöld bele, majd 30 perc múlva porszívózd ki a területet! Az esetek többségében megúszhatod ezzel a tisztító borsos árát.

A bútornyomok eltüntetése porszívóval

Biztosan ismered az a jelenséget, amikor a szőnyegen arrébb tesszük az asztalt, vagy a széket és a bútor lábnyoma megmarad a szőnyegen. Ilyenkor is segít a porszívó, persze egy aprócska trükk használatával. Dörzsöld át egy jégkockával a szőnyeg lelapuló szálait, majd a porszívó segítségével simítsd a helyére. Így nem fog tökéletesen eltűnni a szőnyegedről a bútor nyoma.

Mosógéptisztítás porszívóval

A ruhákból kijövő szösz és hajszálak egy idő után eltömítheti a mosógép dobját. Válaszd ki a porszívó keféi közül a kárpitokhoz ajánlott, finom sörtéjű fejet, áramtalanítsd a mosógépet, töröld szárazra a dobot és egyszerűen csak porszívózd ki a lukak közül a szennyeződést.

A legjobb érzés az alapos porszívózás utáni tiszta lakásban elégedetten elnyújtózni. Tisztíts és illatosíts egyszerre, használj porszívó illatosítót és takarítás végeztével még kellemesebb élményben lesz részed.

Nézd meg ezt is!

Tömegközlekedés-ezekkel vigyázz!

Ősszel nemcsak a család apraja nagyja közlekedik többet, de bizony a bacik is egyre aktívabbak. …