Főoldal / Házi Praktikák ! /  5 porszívózási trükk, amit neked is ismerned kell!

 5 porszívózási trükk, amit neked is ismerned kell!

A porszívó a takarításban a legnagyobb segítségünk, hiszen nemcsak letörölni, eltüntetni is el kell az összegyűlt port a lakásból. Nem is igen értjük, hogy nagyanyáink hogyan boldogulhattak olyan ügyesen kis teljesítményű porszívóikkal. A mostaniak már olyan erősek, ha nem figyelünk eléggé, még a kiteregetett zoknikat is képesek begyűjteni helyettünk. Összeszedtünk pár porszívózási trükköt, amikkel maximálisan kihasználhatod hű segítőtársad képességeit.

Nehezen elérhető helyek

Az ablakpárkány szűk részein, vagy a radiátor bordái között, ahova már a legvékonyabb fej sem fér be, egy kis trükkel ott is ki tudsz takarítani porszívóval. Ha egy vécépapír gurigát húzol a porszívó csövére, annak a végét már tetszőleges formára tudod hajtogatni, így a legszűkebb részekre is befér. Ahol eddig kiszedhetetlen őskosz lapult, most ott is retteghetnek a porcicák!

Megtalálja, amit elveszítettél

A porszívód sokoldalúbb, mint gondolnád! A leejtett apró tárgyak, fülbevalók, pici csavarok, alkatrészek megkeresésére is használhatod. Természetesen nem arra gondolunk, hogy porszívózás után milyen nagyszerűen meg lehet ezeket találni a porzsákban. Kell egy kis trükk, ahhoz hogy a felszippantott apró dolgok ne a tartályban kössenek ki. Húzz egy harisnya zoknit a porszívócső végére, így a kisebb tárgyakat a porszívó fel tudja szívni anélkül, hogy elvesznének a gép belsejében.

Folttisztítás porszívóval?

A foltok tisztítása mindig nehéz, főleg a nagy szőnyegek, takarók esetében. Mielőtt azonban a tisztítóba vinnéd a foltos szőnyegeket, próbáld meg eltüntetni porszívóval. Szórd be a foltot szódabikarbónával, dörzsöld bele, majd 30 perc múlva porszívózd ki a területet! Az esetek többségében megúszhatod ezzel a tisztító borsos árát.

A bútornyomok eltüntetése porszívóval

Biztosan ismered az a jelenséget, amikor a szőnyegen arrébb tesszük az asztalt, vagy a széket és a bútor lábnyoma megmarad a szőnyegen. Ilyenkor is segít a porszívó, persze egy aprócska trükk használatával. Dörzsöld át egy jégkockával a szőnyeg lelapuló szálait, majd a porszívó segítségével simítsd a helyére. Így nem fog tökéletesen eltűnni a szőnyegedről a bútor nyoma.

Mosógéptisztítás porszívóval

A ruhákból kijövő szösz és hajszálak egy idő után eltömítheti a mosógép dobját. Válaszd ki a porszívó keféi közül a kárpitokhoz ajánlott, finom sörtéjű fejet, áramtalanítsd a mosógépet, töröld szárazra a dobot és egyszerűen csak porszívózd ki a lukak közül a szennyeződést.

A legjobb érzés az alapos porszívózás utáni tiszta lakásban elégedetten elnyújtózni. Tisztíts és illatosíts egyszerre, használj porszívó illatosítót és takarítás végeztével még kellemesebb élményben lesz részed.

Nézd meg ezt is!

Papírtörlő VS konyharuha

Tételezzük fel, hogy van két csapat. Az egyik esküszik rá, hogy a papírtörlőknél még nem …