Főoldal / Házi Praktikák ! / 7 takarítási hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

7 takarítási hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

A takarítás egy olyan dolog, amit muszáj hétről hétre, újra és újra ugyanúgy megcsinálnod. Mindennél unalmasabb, de lássuk be, hogy nagyszerű érzés, amikor végre mindenhol tisztaság és rend van a lakásban. Ilyenkor már az előszobádba cipőben belépő családtagjaidat is minimum szemmel vered.

Tudtad, hogy van helyes és helytelen sorrendje és módja annak, ahogy szobákat vagy tárgyakat tisztítasz? Néhány takarítási baki tönkreteheti erőfeszítéseidet az otthonod tisztán tartására.  Lássunk 7 takarítási hibát, amit lehet, hogy Te is rendszeresen elkövetsz!(?)

  1. A padlót tisztítod először

Hányszor kezdted söpréssel vagy felmosással a takarítást majd folytattad a munkalapok letörlésével vagy a bútorok portalanításával a takarítást? A padló, amit addig tisztítottál, tele lesz porral, morzsákkal és ki tudja még mivel? Mindig a tetejétől haladj az aljára, hogy ne dolgozz feleslegesen.

  1. Közvetlenül a felületet permetezed

Ha egy tisztítóoldatot közvetlenül a külső felületre permetezel, akkor a vegyszer összegyűlik egy helyre, ami zsíros bútor felülethez vagy csíkos üvegfelülethez vezethet. Ez vonzza a szennyeződéseket, a port és könnyebben bele is ragad mindenféle kosz. Hogy elkerüld a bosszúságot, a tisztítószert egy papírtörölközőre vagy ruhára permetezd ne közvetlenül a felületre, ezután láss munkához.

  1. Mindent bedobsz a mosogatógépbe

Nem minden konyhai eszköz alkalmas arra, hogy csak úgy bedobd a mosogatógépbe letudva ezzel a feladat nagy részét. Ne rakd be a fokhagyma nyomót, a sajtreszelőt, vagy más olyan, apró lyukú eszközt, amiben az ételdarabkák elakadhatnak. Ez vezethet ahhoz, hogy a következő alkalommal ételmaradék nyomokat találsz majd a tiszta edényeiden. A mosogatógép betöltésének külön művészete van! Soha ne helyezd az összes edényt és eszközt ugyanabba az irányba, például a kanalakat, amik összeakadhatnak. Így még egyenletesebben tud tisztítani a mosogatógép, főleg, ha nem töltöd túl!

  1. Nem váltasz szivacsot elég gyakran

Gyakorta elkövetjük azt a bűnt, hogy olyan mosogatószivacsot használunk, ami szebb napokat látott. Amikor kézbe veszed, persze eszedbe jut, hogy ki kellene cserélni, de aztán ezt rendszeresen elfelejted megtenni. A szivacsok rendkívül kopottak és koszosak lesznek nagyjából egy hónap használat után, ezért cseréld legalább havonta. Vészhelyzet esetén fertőtlenítheted is a szivacsot! Ha vízbe áztatod, megszívja megát és így bedobod a mikróba, kb egy percre, megölheted vele a baktériumokat így még egy két napig hasznát veheted a szivacsodnak.

  1. Nedvesen tárolod a wc-kefét

Bevett szokás wc suvickolás után nedvesen visszatenni a wc kefét a tartóba. Fontos, hogy hagyd megszáradni, mielőtt visszateszed, mert a nedvesség hatására és a sötétben a baktériumok elkezdenek szaporodni. Ezzel azt kockáztatod, hogy a következő használatig egy komplett baktériumtenyészetet kensz a wc csésze oldalára!

  1. Ugyanazt a konyharuhát használod

Fogadjunk, hogy neked is van egy fióknyi konyharuhád, de mégis mindig ugyanazt (a kedvencedet) használod. Ez egy rendkívül rossz szokás, hiszen, ha túl sokáig használod ugyanazt a törlőruhát, az elveszti a tisztító és a szárító képességét is. Ezért fogsz mindenen csíkokat találni, de ami rosszabb, ez is elősegíti a baktériumok szaporodását.

  1. Elhanyagolod a szemetesed

Mivel a szemetes minden hulladék és kosz gyűjtőhelye, nem meglepő, hogy ez a lakás legpiszkosabb és legbüdösebb pontja. Fontos, hogy egy héten egyszer legalább letöröld a szemetest nedves tisztítókendővel, ez segíteni fog, hogy legalább a kellemetlen szagot csökkentsd. Minden esetben töröld át a szemetesládát, amikor kiüríted a tartalmát.

Te is elköveted ezeket a takarítási bűnöket? Oszd meg velünk legjobb trükkjeidet, te hogyan tartod tisztán a lakást!

És arra is kíváncsi lennénk, hogy ti milyen takarítószereket használtok, mi a Bradoline termékeit imádjuk, mert amellett, hogy tényleg hatásos szerek, még az áruk is megkíméli a pénztárcánkat.

Gyere és facebookon megoszthatjuk egymással a trükkjeinket, tippjeinket.>>>

brado

 

Nézd meg ezt is!

5 gyümölcs, amit eddig zöldségnek hittél

A zöldséges pulton válogatva vitaminforrás után nézelődve bizony számos gyümölccsel találkozunk. Persze az egészséges táplálkozás …