Főoldal / Házi Praktikák ! / Dugulás elhárítás pár perc alatt

Dugulás elhárítás pár perc alatt

A zsír, az ételmaradékok, a hajszálak, a szappandarabkák, a tusfürdő és a vízkő mind-mind lerakódnak a lefolyóban és a csatorna falán. Először csak azt veszed észre, hogy összegyűlik és lassabban folyik le a víz. Ha semmit nem teszel ellene, idővel végleg eldugul és a csatorna és átjáratatlan lesz.  A dugulás akkor is okozhat problémát, ha szűrőt használsz a mosogatótálcában vagy a kádban. A szűrővel csak a nagyobb ételmaradékoktól vagy a hajszálaktól véded meg a lefolyót, a vízkő vagy mosogatószer maradékoktól nem.

 

Ha már bedugult

Amikor már nem segítenek a házi praktikák, akkor sem kell azonnal kétségbeesetten a vízvezeték szerelőt hívni. Ne ess neki a csatornának különféle eszközökkel sem, mert lehet, hogy nagyobb kárt teszel a csatornádban, mint amit egy sima dugulás okoz.

Ilyenkor kell bevetni a Szuper Búvár lefolyócső tisztító, dugulásoldót. Ezt is használhatod megelőzésre, és kiválóan alkalmas lefolyók, szifonok tisztítására, dugulások elhárítására. Összetevőinek köszönhetően hatékonyan felold mindenféle konyhai szerves hulladékot, pl. hajat, zsírt, papírt. Mivel granulátum állagú ezért nem porlad, egyszerűen és könnyen használható, 250 és 500 grammos kiszerelésben is kapható.

Így használd dugulás esetén: távolítsd el a lefolyóból a vizet, ha szűrőt vagy hálót használsz, azt is vedd ki. A szórj kétkupaknyi Szuper Búvárt a lefolyóba, majd óvatosan önts hozzá kb 2-3 dl hideg vizet. Hagyd 15 percig hatni. Szükség esetén ismételd a műveletet addig, amíg a víz akadálytalanul lefolyik a csatornát.

Így használd karbantartásra és kellemetlen szagok ellen: hetente szórj a lefolyóba egy-két kupaknyi Szuper Búvárt és a csatornád garantáltan akadálytalan lesz.

A Búvár lefolyótisztítót keresd az Auchan, Goods Market és Eurofamily üzleteiben.

Nézd meg ezt is!

Csőben sült csirke receptek, amikért anyukád is könyörögni fog majd

Nem is kérdés, hogy anyukád csőben sült csirkéje a világon a legjobb, ezért igazából eszedbe …