Főoldal / Házi Praktikák ! / Duguláselhárítás házi trükkökkel!

Duguláselhárítás házi trükkökkel!

Háziasszonyok rémálma az eldugult lefolyók, de ezek közül is talán a legkellemetlenebb, amikor nem folyik le a WC. Ha a probléma kezdetek óta fennáll, akkor előfordulhat, hogy már eleve rosszul lett beépítve. használatának kezdetétől fennáll. Ha azonban a dugulás szokatlan más tényezők húzódhatnak meg a háttérben.

A legtriviálisabb, amikor a kisgyerekek a ludasok a dugulások kialakulásában. Sokszor megtörténik, hogy véletlenül vagy játék közben beleejtenek nem odavaló tárgyakat a WC. kagylóba, majd le is húzzák a  bajba jutott játékot.

Így szüntesd meg a dugulását házilag

Az egyik legkellemetlenebb háztartási “baleset”, amikor a WC rejtélyes okokból kifolyólag fogja magát és eldugul. Ilyenkor a probléma megoldása nem várhat, mivel a WC használatát nehezen mellőzzük, és ha a kezdeti dugulást nem kezeljük, azt kockáztatjuk, hogy egy napon arra jövünk haza, hogy úszik az egész fürdőszoba.

Ha úgy áll a helyzet, hogy láthatólag a WC hamarosan túl fog csordulni, azonnal zárjuk el a tartály csapját, hogy ne kerülhessen még több víz a kagylóba. Először érdemes a forró vizet, mint duguláselhárítót kipróbálni. Ha a WC-csészében túl sok a víz, merjük ki, majd egy vödör forró, szinte forrásban lévő vizet öntsünk célzottan a lefolyóba. Várjunk 5 percet, hiszen a meleg víznek is idő kell, hogy feloldja a lerakódásokat.

Ha tudjuk hogy valamilyen konkrét tárgy tömíti el a járatot próbálkozzunk a pumpával, vagy ha kifelé már nem jön akkor esetleg a felmosó mop erőteljes pumpálásával.

Duguláselhárítás kólával?

Ha kisebb dugulásról van szó, akkor még a kóla is egy csodafegyver lehet, ami gyorsan segít és még talán akad is a hűtőben. Kitünő vízkőoldó és rozsdamaró hatással rendelkezik, így rontani biztosan nem fog a helyzeten. Minimum fél liter kólát bele kell öntenünk a lefolyóba hhoz, hogy eredményes legyen, ezután néhány óra elteltével hatnia kell a dugulás ellen.

Ha a forró víz nem segít

Ha szerves hulladék, például haj, zsír, papír, vatta vagy egyéb szennyeződéseket lehettek a bűnösök akkor jöhet a Búvár. Lefolyók, szifonok tisztítására, dugulások elhárítására alkalmas granulátum a General Fresh Búvár lefolyótisztító. Két kupaknyit szórjunk a kagylóba és 2-3dl hideg vizet öntsünk utána majd 15 percig hagyjuk hatni. Ez garantáltan megoldja a helyzetet.

Figyelj oda rá, hogy ne érhessen ilyen baleset ezért wc-papíron kívül semmit ne dobj a WC-be!

Nézd meg ezt is!

5 gyümölcs, amit eddig zöldségnek hittél

A zöldséges pulton válogatva vitaminforrás után nézelődve bizony számos gyümölccsel találkozunk. Persze az egészséges táplálkozás …