Főoldal / Ápoltság / 5 praktika, hogy a kánikulában se izzadjon a lábad

5 praktika, hogy a kánikulában se izzadjon a lábad

Az egyre melegebb napok beköszönte egyet jelent azzal, hogy egyre több embernek okoz problémát a lábizzadás, és az ezzel együtt járó orrfacsaró szagok jelentkezése. Néhány pofonegyszerű trükkel azonban ez a kínos probléma nemcsak csökkenthető, hanem akár meg is szüntethető.

Nézzük is, hogy milyen módszerekkel szállhatsz szembe a lábizzadással!

1. Dezodor

A hónaljdezodor használati utasításában bár jó eséllyel nem azt írja, hogy húzd le a zoknidat, majd megközelítőleg 10 cm távolságról permetezd az illatos szert a lábfejedre. De hidd el, ennek ellenére is bátran használhatod erre a célra is. A dezodor segít az izzadtsággátlásban és illatosítja a lábfejedet.

2. Zsálya

A fűszernövény a bőrrel érintkezve meggátolja a verejtékképződést. Két teáskanálnyi zsályát adj egy mosdótálnyi langyos vízhez, majd megközelítőleg 15 percen át áztasd bele a lábad. A kínos helyzetek elkerülése érdekében ajánlott kétnaponta megismételni a műveletet.   

lábizzadás

3. Levendulaolaj

Az illatos olajnak amellett, hogy nyugtató hatása van, a lábizzadás elleni küzdelemben is jól jöhet. Esténként, lefekvés előtt dörzsölj néhány cseppet a lábadba, meglátod a cipőid illatozni fognak.  

4. Hintőpor

Nem is gondolnád, hogy a hintőport mi mindenre fel lehet használni. A leghatékonyabb változatai felszívják az izzadtságot és csökkentik annak termelődését is. Reggel, indulás előtt szórd be hintőporral a lábad, majd finoman oszlasd el rajta és jöhet is a zokni.

5. Lábizzadás elleni spray

A hagyományos, kifejezetten a lábizzadás csökkentése céljából létrehozott spray-ek hatékony megoldást jelentenek. A bennük található hatóanyagok képesek szabályozni a verejték elválasztását, amivel egyedülálló védelem biztosítható a szagokkal szemben. Rendszeres használatával csökkenthető a lábak izzadása, ezen túl frissít és szagtalanít is.

lábozzadás

Ha nemcsak a lábad, hanem a szagos cipők illatosításáról is szeretnél gondoskodni, olvasd el korábbi cikkünket a cipőszagtalanító trükkökről.

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …