Főoldal / Házi Praktikák ! / Előkerültek a téli pulcsik, de az illatuk nem az igazi? Van egy jó tippünk!
illat

Előkerültek a téli pulcsik, de az illatuk nem az igazi? Van egy jó tippünk!

Az ősz nemcsak a sárga faleveleket és az óra átállítását hozta magával, hanem az egyre hűvösebb nappalokat és a fagyos, fázós reggeleket is. Így aztán, újra előkerültek a meleg ruhák a szekrény mélyéről. Sajnos ilyenkor nem mindig olyan kellemes az illatuk, mint a sűrűn mosott, használatban lévő ruháknak, de semmi vész! Van néhány tippünk arra, hogy hogyan tudod illatossá varázsolni a szekrényt, hogy mindig kellemes, friss illatuk legyen még a ritkán mosott ruháknak is. Ráadásul, mindezt teljesen természetes illatosító fajták segítségével.

Illóolajok

A lehető legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, amit választhatsz, ha egy vattapamacsra csepegtetsz illóolajat. Néhány csepp elég, ezt beteszed a ruhák közé és máris csodás illatot fog árasztani a szekrényed, ezzel együtt a ruháid is.

illatosító

Milyen illóolajat válassz?

Amilyet szeretsz! Gyakran használnak levendulát, nemcsak a kellemes illata, hanem a molyirtó hatása miatt is.

Ezen kívül választhatsz bármilyen virágillatot, de ha erőteljesebb aromára vágysz, akkor próbáld ki a teafát vagy eukaliptuszt. A karácsony közeledtével pedig a fahéjjal sem tudsz mellélőni. 

Kispárna

Szintén bevett módszer: annyi rizst szórj egy tálba, amennyi egy kisebb lenvászon zsákba elfér, csepegtess rá illóolajat, esetleg tehetsz bele 

  • fahéjrudat, 
  • szárított narancs szeleteket,
  • vaníliarudat, majd csomagold be a kis tasakodba. 

Rögzítsd úgy, hogy ne essen ki belőle a rizs és tedd be a szekrényedbe. Isteni illatot fog varázsolni odabent, pillanatok alatt.

Teafilter

Egy kevésbé ismert, mégis egyszerű és zseniális módszer, ha beakasztasz egy teafiltert a szekrénybe. Ennek az illatát is remekül át fogják venni a ruhák. Az erősebb hatás érdekében, vehetsz teafüvet, aromazáró tasakban vagy dobozban. Lehet kapni már eleve kevert illatút is vagy te is keverhetsz magadnak otthon a kedvenc teáidból. Lehet venni a boltokban üres teafiltert is, amit megtölthetsz vele.

illatosító

Szárított virágok

Leggyakrabban használatos illatosító a szárított levendula, de nyugodtan használhatod a kedvenc illatos virágodat is. Ezen kívül használhatsz gyógynövényeket és keverheted mindezt a fenti ötletekkel.

Nyugodtan kísérletezz az illatokkal! Használhatod az egyszerűbb verziókat is, de ha te valami még különlegesebbre vágysz, akkor ne félj próbálkozni! A lényeg, hogy olyan illatot árasszon a szekrény, ami tökéletes a számodra.

De ha biztosra szeretnél menni és szívesebben megvennéd inkább a boltból az illatosítót, akkor válogass kedvedre, ugyanis rengeteg féle illatvariáció megtalálható az üzletekben.

illatosító

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …