Főoldal / Életmód / Zöldségek, amiktől csak szaporodnak a kilók
zöldségek

Zöldségek, amiktől csak szaporodnak a kilók

A legtöbb diéta szerves részét képezik a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása. Azt azonban sokan nem tudják, hogy korántsem mindegy, milyen növényeket fogyasztunk, ugyanis néhány közülük ahelyett, hogy segítené a fogyókúrát, épphogy hátráltatja azt. 

Nézzük, melyek azok a zöldségek, amelyeket mindenképp kerülni kell, ha diétázunk!

Csemegekukorica

A csemegekukorica szezonja bár rövid, konzerv formájában egész évben rendelkezésünkre áll. Az édes zöldségféle vitaminokban igen gazdag, azonban magas szénhidráttartalma miatt hizlal, ezért ha a vonalak megőrzése a cél, lehetőleg messziről kerüljük el. Egy cső kukoricában megközelítőleg 19 g cukor lapul. 

Avokádó

Állandó vitatéma, hogy az avokádó a zöldségek vagy a gyümölcsök táborába tartozik-e, ám az biztos, hogy népszerűsége egyre csak növekszik. Egészséges növényről van szó, a fogyókúrázóknak mégsem javasolt a fogyasztása. Magas zsírtartalma miatt csak úgy szaladnak felfelé tőle a kilók. 

Paradicsom 

A sokak számára kihagyhatatlan paradicsom a közepes szénhidráttartalmú zöldségek közé tartozik. 100 g paradicsomban kb. 4 g szénhidrát van. Nagy mennyiségben történő fogyasztása semmiképp sem a diétázóknak való. 

Burgonya

A krumplival szemben sok fenntartás van, többek között az is ellene szól, hogy az egyik legkalóriadúsabb zöldségnek számít. Fogyasztása nemhogy égeti a kilókat, hanem még szaporítja is. 

Sütőtök

zöldségek

Ha csak a szénhidrátokat számoljuk, jobb ha tartózkodunk az ízletes, édes sütőtöktől is, persze csak ha nem vagyunk elégedettek alakunkkal. 

zöldségek

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …