Főoldal / Fertőtlenítés / 4+1 csodafegyver a konyhai zsírfoltok ellen

4+1 csodafegyver a konyhai zsírfoltok ellen

A makacs, ráégett vagy éppen odaszáradt zsíros konyhai szennyeződésektől nem egyszerű megszabadulni. De nem is lehetetlen! Van néhány olyan praktika, amelyek rendkívül hatékonyan küzdenek meg a zsír által ellepett területekkel. Nézzünk is néhány szert, amit bevethetsz!

1. Almaecet

Az almaecet mind a fogyókúra során, mind a háztartásban ellensége a zsírnak. Fele-fele arányban öntsd össze az almaecetet a vízzel, majd márts egy rongyot vagy szivacsot a folyadékba, és töröld át alaposan az érintett felületet. Hagyd hatni 5-10 percig, majd bő vízzel mosd le.

2. Ecet

Az ecet – a háztartás sok más területéhez hasonlóan – a zsíreltávolításban is nagy segítség lehet. Használhatod ugyanúgy, mint az almaecetet, de a sütő belsejébe égett zsírt is segít leoldani. Ehhez önts egy tepsibe egy kis ecetet, majd kétszer annyi vizet, és nagyon alacsony hőmérsékletre melegítsd fel a sütőt.

3. Citrom

A zsíros foltok eltávolítására bevetheted a citromot is. A félbevágott, levétől megszabadított citromokra szórj csipetnyi sót, majd ezzel dörzsöld be az elszenesedett, zsíros szennyeződést. 

4. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna sok egyéb előnyös tulajdonága mellett az olajfoltokat is segít eltávolítani, ha kevés vízzel sűrű pasztát készítesz belőle, és súrolószerként használod.

+1. Zsíroldó

Nincs mit tagadni, a házi praktikák amellett, hogy időigényesek, olykor még be sem válnak. Épp ezért, ha valaki biztosra akar menni, és el szeretné kerülni a hiábavaló próbálkozásokat, csak szerezzen be egy extra erős hideg zsíroldót.

zsírfoltok

Nézd meg ezt is!

Banános muffin

Édes örömök mesterműve: A tökéletes banános muffin

Ennek a finomságnak már csak a neve is mosolyt csal az ember arcára. Egy olyan …