Főoldal / Praktikus megoldások / Hogyan tüntesd el a vörösborfoltot? + Egy tuti forraltbor recept, ha már ezzel is megbirkóztál!
Vörös bor folt az ingen.

Hogyan tüntesd el a vörösborfoltot? + Egy tuti forraltbor recept, ha már ezzel is megbirkóztál!

A vörösbor az ünnepi vacsorák és baráti összejövetelek egyik kedvence, de sajnos egy rossz mozdulat és máris ott díszeleg a folt a kedvenc fehér ingünkön vagy terítőnkön. Ne ess pánikba! A vörösbor foltot is le lehet győzni – és ha ezzel már megvagy, jöhet egy jó pohár forralt bor, hogy megünnepeld a sikert! Nézzük először, hogyan győzd le a vörösbor foltot, majd megosztok veled egy bombabiztos forralt bor receptet is.

1. Első lépés: Ne hagyd megszáradni a foltot!

Amint észreveszed a foltot, próbáld meg azonnal felitatni! Fontos, hogy sose dörzsöld, mert azzal csak mélyebbre juttatod a szövet szálai közé. Használj papírtörlőt vagy egy tiszta konyharuhát, és óvatosan itasd fel a felesleges bort.

2. Sós megoldás

A só szinte minden háztartásban kéznél van, és azonnali segítséget nyújt. Szórd a foltra, hagyd hatni 5-10 percig, majd rázd le. A só magába szívja a bort, így a folt halványabb lesz.

3. Mosás, de nem akármivel!

Ha már megtetted az első lépéseket, jöhet a mosás! Ehhez a legjobb megoldás a Maxi Univerzális Mosógél, amely kíméletlenül bánik el a legmakacsabb foltokkal is, így a vörösborral is. Csak adj a mosógép adagolójába a mosógélből, állítsd be a megfelelő hőfokot, és bízd a tisztaságot erre a megbízható társra! Akár színes, akár fehér ruhákról van szó, a Maxi Univerzális Mosógél mindkettőt hatékonyan tisztítja, anélkül, hogy károsítaná a színeket vagy az anyagot.

4. Citromlé és szódabikarbóna

Ha makacsabb a folt, próbáld ki a citromlé és szódabikarbóna párosát. Nyomj néhány csepp citromlevet a foltra, majd szórj rá egy kevés szódabikarbónát. Hagyd egy ideig hatni, majd mosd ki a szokásos módon – természetesen Maxi Univerzális Mosógéllel.

Most, hogy a vörösbor folt már csak egy rossz emlék, itt az ideje, hogy élvezd a kedvenc téli italodat: a forralt bort! Egy jó recept nemcsak felmelegít, hanem ünnepi hangulatba is hoz.

Bombabiztos forralt bor recept

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 db narancs (felkarikázva)
  • 1 db citrom (felkarikázva)
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 2-3 rúd fahéj
  • 3 evőkanál cukor vagy méz (ízlés szerint)
  • 1 dl víz
  • Egy kis csipet szerecsendió

Elkészítés:

  1. Öntsd a bort és a vizet egy lábosba, majd add hozzá a fűszereket és a narancsot, citromot.
  2. Lassú tűzön, forralás nélkül melegítsd fel az italt, hogy a fűszerek íze átjárja a bort. Fontos, hogy ne forrjon fel, mert akkor az alkohol elpárolog.
  3. Amikor már kellemesen illatozik és elérte a megfelelő hőfokot, ízesítsd cukorral vagy mézzel, majd vedd le a tűzről.
  4. Töltsd poharakba, díszítsd narancsszeletekkel, és élvezd a tökéletes forralt bort – mert a sikeres folttisztítás után igazán megérdemled!

Nézd meg ezt is!

Influenza elleni védekezés.

Védekezés influenzaszezonban: Hogyan fertőtlenítsd az otthonodat profin?

Az őszi hónapokkal együtt megérkezik az influenzaszezon is, és ilyenkor fontos, hogy ne csak a …