A húsvéti menüben mindig szerepelnie kell valamilyen finomságnak is a főtt sonka és tojás ellensúlyozására. Az utóbbi években igazán népszerű húsvéti desszert lett a répatorta. Ez nem is csoda, hiszen könnyű, laza és omlóst tésztájával még azokat is elcsábítja, akik ennének önszántukból répát. Idén készítsd el ennek az igazi húsvéti sütinek az extra, ananásszal és kókusszal megbolondított verzióját! Garantáljuk, hogy minden vendéged ezért a receptért fog könyörögni!
Hozzávalók
1 csésze liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
csipet só
1,5 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze darabolt dió
1 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze mazsola
1/2 csésze aprított, leszűrt ananász
1 csésze cukor
1/2 csésze étolaj
2 tojás
(1 csésze = kb 240 ml)
Elkészítés
Melegítsd elő 160 fokra a sütőt, sütőpapírral bélelj ki egy 18-cm-es kapcsos tortaformát vagy tepsit.
Egy nagy tálban keverd össze az első 5 hozzávalót (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, só) és tedd félre.
Robotgéppel gyors fokozaton keverd ki a cukrot az olajjal, közben egyenként add hozzá a tojásokat.
Alacsony fokozaton tovább dolgozva öntsd hozzá a lisztes keveréket. Csak ezután forgasd bele óvatosan a reszelt sárgarépát, a diót, a kókuszreszeléket, a mazsolát és az aprított ananászt.
Öntsd bele a keveréket tepsibe és süsd 1 órán keresztül, amíg a tűpróba szerint már jó.
Amíg sül az alap, készítsd el a krémet, keverj össze:
400 g sajtkrémet vagy mascarpone-e
10 dkg porcukrot
1 narancs levét és reszelt héját
A kész sütit hagyd kihűlni, csak utána kend rá a krémet, különben a hő hatására megolvad és elfolyik a sajtkrém. Ez után már csak annyi a dolgod, hogy próbáld meg távol tartani a családot, hogy maradjon belőle a vendégeknek is. Nem lesz könnyű feladat… hiszen ennél omlósabb, krémesebb répatortát még biztosan nem ettek!