Főoldal / Receptek / Könnyű citromos szelet 5 összetevőből

Könnyű citromos szelet 5 összetevőből

Valami igazán könnyű desszertre vágysz, ami picit édes, picit kesernyés és nagyon friss? Készítsd el ezt a csábító, könnyű citromos szeletet könnyen és gyorsan!

A citrom frissessége ebben az édes-fanyar sütiben igazi nyári íz élmény lesz a nagy melegben! Nagyon könnyű elkészíteni, és csak öt alapanyag kell hozzá. Itt a recept:

Citromos szeletek öt hozzávalóból

elkészítés: 55 perc
adag: 9-12 szelet
nehézségi fok: könnyű
kategória: desszert
Összetevők:

1 db teavaj (8 evőkanálnyi vagy fél csésze)

1 és ¼ csésze finomliszt

1 és ¼ csésze kristálycukor

4 db tojás

½ csésze citromlé (vagy 2-3 citrom kifacsart leve)

1 evőkanálnyi citromhéj (2-3 citrom lereszelt héja)

¾ teáskanál só (elhagyható)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy fóliával és tedd félre.

Keverd össze robotgéppel a vajat, 1 csésze lisztet, ¼ csésze cukrot, a sót amíg puha tésztává össze nem áll. Borítsd a tésztát a kibélelt tepsibe és nyomkodd szét a kezeddel, egyenletes vastagságúra. Tedd a sütőbe és süsd kb. 20 percig, amíg a tészta el nem kezd megbarnulni a széleknél.

Amíg sül az alap, készítsd el a krémes tetejét. Egy tálba öntsd össze az 1 csészényi cukrot, az ¼ csészényi lisztet, a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Keverd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Hagyd 10 percig pihenni a keveréket.

Vedd ki az alapot a sütőből, keverd át újra a krémet majd borísd rá a már megsült tészta tetejére. Tedd vissza a sütőbe és süsd még kb. 20-25 percig, addig, amíg már nem jelennek meg a kis buborékok a massza tetején.

Ha kisült a süti, 1-2 órán keresztül pihentesd hűvös helyen, majd vágd fel kockákra. Ha véletlenül marad belőle, hűtőszekrényben tárold!

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …