Főoldal / Ápoltság / Ha gumicsizmát hordasz, akkor erre figyelj!

Ha gumicsizmát hordasz, akkor erre figyelj!

Egyre enyhébb az időjárás, mondhatni jön a tavasz, ezzel együtt a saras, esős, lucskos időjárás lesz a jellemző. Régebben el sem tudtuk képzelni, hogy gumicsizmát húzzunk a városba, ha esik, de mostanában olyan égszakadások voltak jellemzőek, hogy szinte alap darabnak számít.

Manapság már minden öltözékhez hordják a nők, és a lehető legváltozatosabb darabok itthon is kaphatók. Néha egészen sajnáljuk a pasikat, hogy a férfi változat még nem terjedt el, hiszen igazán praktikus tud lenni „özönvíz” esetén.

Állítólag a férfiak ki nem állhatják, ha szívük hölgye ilyenben jár. Nem is igazán értjük, miért nem lehet néha a praktikus mellett letennünk a voksunkat, a csinos helyett. Ma már olyan szép darabokat látni az utcán, szinte bármilyen szetthez hozzá illethetjük a gumicsizmát.

Kapható virágmintás, pöttyös, metálpiros, sőt már magas sarkú változatok is készülnek. Nem beszélve az igazán vadító leopárdmintás vagy masnis változatokról.  Egyszóval csak ízlés kérdése, hogy hol húzzuk meg a határt, azaz elég merészek vagyunk-e elegáns ruhához is felvenni a garantáltan esőálló lábbelinket.

Van azonban egy icipici bökkenő! A gumicsizma, mivel hogy ténylegesen távol tartja a nedvességet, a lábunk kifelé sem szellőzik. Esélye sincs a párának távoznia ebből a hermetikusan zárt rendszerből. Erre mindenképp figyelj oda, ha emellett döntesz. Mivel előzhetjük meg az olyan kellemetlen mellékhatások kialakulását, mit a lábszag?

Hordj talpbetétet!

A talpbetét képes elnyelni a természetes test hő termelődés következtében keletkező párát és magába zárni azt.

Vigyél váltócipőt!

Mondanunk sem kell, hogy egész nap csizmában, pláne egy gumicsizmában nem épp komfortos érzés a lábadnak. Ráadásul a vérkeringésednek sem tesz jót egész nap egy magas szárú lábbelit viselni. A gumicsizmába pedig akkor is be tud büdösödni a lábunk, ha csak bokacsizma. Hidd el egy balerina bármelyik táskádban elfér és csak egyszer kell bevinned a munkahelyedre.

Használj lábdeót!

Ha tudod, hogy hosszú lesz a nap, esélytelen a cipőcsere, de ömlik-szakad az eső, akkor legalább egy lábdeót csúsztass be a táskádba. Persze fújd be belülről a gumicsizmát mielőtt felveszed, de nap közben is felfrissülhetsz egy mosdó homályában vele.

Nézd meg ezt is!

Arcápolás

5 étel, ami csodát művel a bőröddel

Az egészséges étkezésnek számtalan előnye van, ezek közül pedig az egyik legkiemelkedőbb az, hogy hatással …