Főoldal / Csináld magad / A papírtörlő guriga legötletesebb újrahasznosítása!

A papírtörlő guriga legötletesebb újrahasznosítása!

Szinte minden háztartásban találunk papírtörlőt. Egy nagyon praktikus és hasznos termék, de a gurigáját is fel szoktad használni? Fogadjunk, hogy eddig gondolkodás nélkül a szemetesbe dobtad?! De ha végig olvasod a cikkünket, akkor ezt többet nem fogod megtenni, mert mindjárt láthatod, hogy mennyi mindent készíthetsz belőle. Így hasznosítsd újra a gurigát:

Mobiltelefontartó

Csak felezd félbe a papírtörlő gurigát, díszítsd egy tetszőleges csomagolópapírba, majd vágj ki rajta egy akkor rést, ahová a telefonodat be tudod majd csúsztatni. Nyomj bele 4 db rajzszöget és máris a lábain fog állni a mobiltartód.

Madáretető

Csak kend meg mogyoróvajjal a gurigát, hempergesd meg a magokban, majd egy madzagot fűzz át rajta és rögtön fel is lógathatod egy fára.

Fali dekoráció

Vágd fel 1,5-2cm vastag darabokra a gurigát, hajtsd félbe, akár le is fújhatod valamilyen tetszőleges színre és virágszirmokat formázva díszítheted vele a falat.

Ékszeres doboz

Vágj le egy 4 cm-es és egy 1,5 cm-es darabot a gurigából. A 4cm-esnek az alját kell egy papírral beragasztanod, a 1,5 cm-esnek  pedig a tetejét. Díszítheted tetszőlegesen, ahogy szeretnéd.

Játék tároló

Ismerős az a látvány, amikor szanaszét hevernek a kisautók? Talán ha egy jópofa garázst készítesz nekik, akkor hamarabb a helyükre kerülnek a játékok.

Ajándékdoboz

Ahogy látod, körülbelül 5 perc alatt kész a mutatós kis doboz. Nem is jut eszedbe, hogy egy papírtörlő gurigából készült, ugye?

nicky 6

Nézd meg ezt is!

5 izgalmas téli dekoráció!

Mi lenne, ha idén valami igazán különleges dekorációval dobnád fel az otthonodat a téli időszakban? …