Főoldal / Gyereknevelés / A te gyermekeidet is fenyegetheti ez a veszély!

A te gyermekeidet is fenyegetheti ez a veszély!

Nekünk háziasszonyoknak és szerető családanyáknak fontos feladatunk, hogy az egész családot figyelemmel kísérjük. Gyermekeinket nemcsak nevelnünk kell, de figyelemmel kell kísérnünk mindent, ami körülveszi őket! Mindig meg kell hallgatnunk a problémákat, segítenünk kell, ha baj van, barátaikat és környezetüket pontosan kell ismernünk, hogy véletlenül se terelődjön rossz irányba az életük.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy már 10-­12 éves korban rászoktatják a kábítószerek fogyasztására a fiatalokat, néha tudtuk nélkül. A drogterjesztésben érdekelt személyek nem törődnek azzal, hogy mi lesz velük. De mi felelősek vagyunk értük, hiszen köztünk élnek. Ez az írás ezért született.

drog8

Szinte nem múlik el olyan nap, hogy ne lenne híradás valamilyen droggal kapcsolatos eseményről. Mindez hatással van ránk, ha akarjuk, ha nem, még akkor is, ha közvetlenül sem minket, sem családtagunkat nem érinti a történet.

Ahogy a családokban, úgy az üzleti életben sem szokás nyíltan beszélni arról, hogy a boldogtalanság vagy sikertelenség okozója lehet az örömök iránti sóvárgás közben elfogyasztott drog, vagy a mindennapi poharazgatás. Személyes környezetében valószínűleg már találkozott azzal, amikor valaki évekig áltatja magát azzal, hogy bármikor abba tudná hagyni az italozást, vagy a szerhasználatot, és hogy egyébként is vele minden rendben van.

Tapasztalataink szerint egy drogproblémában érintett szülő csak nagyon ritkán tud szembenézni a függőség tényével, pedig látható és hallható jelei vannak: a hozzátartozónak például véreres a szeme, dülöngélő a mozgása, kábult a tekintete, összefüggéstelen, alig érthető a beszéde, remeg a keze, romlik a tanulmányi eredménye, sorozatos hibákat követ el, fájdalmakról panaszkodik, indokolatlanul rossz a hangulata. A hazugságok, a durva viselkedés, a megváltozott öltözködés és baráti kör, ezek mind a drogfogyasztás árulkodó jelei. Nem beszélve az otthonról eltűnt ékszerekről, és más vagyontárgyakról, amelyek csak növelik azt az érzést, hogy már semmi sem a régi, nincs családi élet, csak az elkeseredettség okozta bánat, mert nem lehet a drogot használó gyerekkel együtt élni.

Amikor végül már nincs tovább, amikor a család/cég már szétesett a folyamatos – legtöbbször a rendőrséget is érintő ­ problémáktól, csak akkor kezdenek megoldást keresni a hozzátartozók. Nem így tett egy üzletasszony, aki rögtön az első „arculcsapás” után a Narconon Központ drogrehabilitációs programja mellett döntött, hogy megmentse a gyermekét. Bár az eléggé rossz állapotban levő, bódító szereket használó fia ragaszkodott ahhoz, hogy semmiféle problémája nincs, a mama eltökéltsége és a központ munkatársainak segítsége elérte, hogy a fiú késlekedés nélkül elkezdje a leszoktató programot.

Mielőtt a fiú visszatért a családjához, a gondoskodást megköszönve ezt írta: „Visszakaptam azt az érzést, hogy meg tudom becsülni a dolgokat. Olyan boldogságot érzek, amit már régen nem éreztem drogok nélkül.”

A Narconon központ nyugodt környezetben a nógrádi hegyekben működik. Diszkréten, gyógyszer nélkül és viszonylag rövid idő alatt szoktat le kábítószerekről és alkoholról embereket magas hatékonysággal. A Narcononban a drogkezelés alternatív megoldása hozzásegíti a személyt, hogy visszaszerezze önbecsülését, és a lehetőségét annak, hogy sikeres és boldog életet éljen a program befejezése után.

Ha azt látja, hogy gyermeke, családtagja, barátja, a szomszédja, vagy munkatársa alól kicsúszott a talaj, ne várjon tovább! Segítsen, hogy a drogok miatt bajba jutottak eljussanak az igazi megoldáshoz.

http://narconon.hu/

nar

Keresse a Narconon vezetőjét, aki ismeri a drogmentes élet útját:

Ferencz Józsefné
iroda@narconon.hu
06 30 400 5151

Nézd meg ezt is!

Miket ne hagyj elől a gyerek miatt?

Általában tudják a szülők, hogy mit ne hagyjanak elől akkor, amikor a gyermek “önjáró” lesz. …