Főoldal / Gyereknevelés / Előzzük meg a nyári gyermekbaleseteket! – tippek a gondtalan nyárért
gyermekbalesetek

Előzzük meg a nyári gyermekbaleseteket! – tippek a gondtalan nyárért

Itt a várva várt nyári szünidő. Az időszak, amikor a tapasztalatok szerint nemcsak a kellemes élmények, de a gyermekeket ért balesetek száma is jelentősen megnövekszik. Az apróságok ilyenkor jóval több időt töltenek a szabadban, ahol a görkorcsolyák, rollerek. gördeszkák, biciklik kapják a főszerepet. A kisebb sérülések persze a gyerekkorral járnak, viszont a nagyobb baj elkerüléséért már tenni kell. Összeírtunk néhány hasznos tanácsot, amelyek megfogadásával elkerülhetők a gyermekbalesetek. 

Tanítsuk meg a helyes közlekedés szabályait!

Szülőként az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megtanítsuk gyermekünknek az alapvető közlekedési szabályokat. A szabályok megtanítása a legkönnyebben játék közben megy, hiszen a kicsik ilyenkor a legfogékonyabbak, de persze a szülői minta, a példamutatás is nagyon sokat számít. 

gyermekbalesetek

Figyeljünk a fürdésnél!

A gyerkőcök imádnak a nyári melegben pancsolni, még akár egy kisebb, felfújható medencében is. Sosem feledkezzünk el arról, hogy bármennyire sekély is az otthoni medence, egy apróság esetében mindig ott a fulladásveszély. Fürdés közben ne hagyjuk magára a gyerekeket. 

Védekezzünk a hőség ellen!

A csöppségek érzékenyebb bőrük miatt nagyon gyorsan leégnek a tűző napon és könnyen napszúrást is kaphatnak. A déli órákban ezért egyáltalán ne tartózkodjanak a napon! Amikor napra mennek elengedhetetlen a naptej használata, illetve egy nyári kalap viselése. 

A kerti sütögetésnél is legyünk résen!

Nyaranta nincs is jobb egy kerti grillezésnél. A sütögetés alatt próbáljuk meg a gyerekeket távol tartani a tűztől. Elég ugyanis egyetlen rossz mozdulat és súlyos égési sérüléseket szenvedhetnek.

Gondtalan és nagyon vidám nyarat kívánunk!

gyermekbalesetek

Citromos Nicky papírtörlőnk kiváló nedvszívó képességével, sokrétű felhasználási lehetőségével nemcsak a konyhában, hanem a kerti grillpartikon is megállja a helyét. Nicky termékeinket keresd a Goods Market üzleteiben!

Nézd meg ezt is!

Fahéjas csiga

Ínycsiklandozó cinnamon roll: A tökéletes fahéjas csiga receptje

A fahéjas csiga, vagy más néven cinnamon roll, egy olyan sütemény, amely az édes péksütemények …