Főoldal / Házi Praktikák ! / 10 trükk, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

10 trükk, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

Rengeteg apró trükk létezik, melyek megkönnyítik egy háziasszony életét, de sokan nem ismerik őket. Sajnos az összes ilyen praktikát nem tudjuk most felsorolni, de  igyekeztünk olyanokat kiemelni, melyek sokakat érinthetnek.

1. Hagyma aprítás

Aki rendszeresen főz, az viszonylag gyakran találkozik a sírva aprítás jelenségével. Létezik jó néhány bevált ötlet, a mi tippünk, hogy önts a vágódeszkára egy kevés ecetet, majd egy papírtörlővel dörzsöld bele a felületbe. Ezután máris könnyek nélkül mehet az aprítás.

2. Tojás teszt

Ha nem vagy benne biztos, hogy még friss a tojás a hűtőben, akkor tudunk egy jól bevált tesztet. Fogj egy pohár vizet és tedd bele a tojást. Ha feljön a víz tetejére, akkor bizony jobb, ha már nem fogyasztjuk el.

3. Szagtalan cipő

Ha a cipőd kellemetlen szagokat áraszt, akkor fogj egy teafiltert és tedd egy éjszakára a lábbelidbe. Reggelre nyoma sem lesz a szagoknak és újra önfeledten húzhatod fel a lépőket.

4. Túlsózás ellen

Néha megesik, hogy elsózzuk az ételt, hiába a szerelem már csak ilyen. 🙂 Ha úgy érzed, hogy már menthetetlenre sóztad az ételt, akkor dobj hozzá egy meghámozott burgonyát, az majd pillanatok alatt magába szívja a sót.

5. Tükör tisztítás

Ha épp elfogyott az erre alkalmas tisztítószer, akkor is ragyogóvá varázsolhatod a tükröt, vedd kezedbe a légfrissítőt. Más üvegfelületek takarítására is alkalmas és azon kívül, hogy csillogóan tiszta lesz, szuper illatot is biztosít a felületnek.

6. Égési sérülés ellen

Az apró, konyhai égési sérüléseket remekül orvosolja a mustár. Ha vastagon bekenjük az égett felület és várunk addig, amég megszárad, akkor máris enyhítettük a fájdalmat.

7. Bűzös konyha ellen

A konyhában a sütés-főzés bizony képes kellemetlen szagokat hagyni maga után. Ezt azonban remekül semlegesíti, ha egy csipet kávét szórunk a főzőlapra.

8. Főzőlap tisztítás

Ha a makacs zsírfoltok semmivel sem jönnek le, akkor próbáld meg az ecet-szódabikarbóna keveréket. Környezetbarát, hatékony megoldás.

9. Sütőpapír

Könnyebben kezelhető a sütőpapír, ha használat előtt kicsit bevizezed.

10.Összekarcolódott asztal

Nem kell kétségbe esni, ha karcos az asztal, erre is van megoldás. Fogjunk fél csésze ecetet és ugyanannyi olívaolajat, majd keverjük össze. A kapott keveréket, egy rongy segítségével vessük be a karcok ellen, szemmel láthatóan nyoma sem lesz.

Reméljük sikerült új praktikákkal megismertetnünk benneteket és valóban hatásosan alkalmazzátok majd a háztartásban a fent olvasott trükköket.

 

Nézd meg ezt is!

pluszkilók

Hogyan úszd meg a karácsonyt pluszkilók nélkül?

Lassan elkezdődik a karácsonyi időszak, ahol finomságok tömkelege kerül terítékre. Persze ezek az isteni ételek …