Főoldal / Házi Praktikák ! / 2023 legnépszerűbb kutyafajtái
kutya

2023 legnépszerűbb kutyafajtái

Új, négylábú taggal szeretnéd bővíteni családod, de abban a kérdésben nem jutsz dűlőre, hogy milyen fajtájú legyen a kutya? Tudd meg, melyek a legnépszerűbb kutyafajták, hátha ez segít a döntésben! Nézzük a top 10-es listát!

10. Szibériai husky

Nem véletlen, hogy a husky-nak már-már kibérelt helye van a toplistában. Farkasra hasonlító kinézete és gyönyörű kék szemei a legismertebb vonásai. Tudni kell továbbá róla, hogy kifejezetten jól tanítható, ha korán kezded a trenírozást. Természetéből adódóan viszont hajlamos az önfejűségre és az öntörvényűségre. 

9. Yorkshire terrier

A kis yorkie egy igazi szeretetgombóc. Apró termetének köszönhetően kisebb lakásban is jól elvan. Kimondottan barátságos, tökéletes jelző kutya.  

8. Beagle

A beagle az utóbbi néhány évben vált igazán népszerűvé. Ideális családi kutya, mivel nagyon jól kijön a gyerekekkel. Rengeteg szeretet van benne. Bundája egyáltalán nem kényes, minimális törődést igényel. 

7. Rottweiler

A barátságos, gyerekszerető, megbízható rottweiler igazi kedvenccé vált az elmúlt években. Vigyázni kell azonban velük, ugyanis határozott irányítás hiányában, megmutatja, hogy ki az „úr” a háznál. Főként a kanok hajlamosak a domináns viselkedésre. 

6. Uszkár

A gyönyörű uszkár is egy igazi szeretetgombóc. Rendkívül intelligens, nagyon jól tanítható és igen hűséges. 

5. Francia bulldog

A bulldog mini változata a francia bulldog. Kellemes, barátságos természete teszi népszerűvé a kutyatartók között. Nem igényel sok mozgást, jól érzi magát kisebb lakásban is, viszont arra figyelni kell, hogy ne hízzon el, ugyanis hajlamos rá. 

4. Angol bulldog 

Éppen csak lecsúszott a dobogóról a bohóckodó stílusáról ismert angol bulldog. Jól nevelt, könnyen szocializálódik és kedveli a család társaságát. Ő nem az a sportos típus, ennek ellenére szüksége van a napi szintű testmozgásra, mivel a kistesóhoz hasonlóan, hajlamos az elhízásra. Az emberekkel nagyon kedves, viszont más kutyákkal vagy állatokkal szemben hajlamos az agresszív viselkedésre. 

3. Német juhászkutya

kutya

Szinte minden évben dobogós helyen végez a juhászkutya – elsősorban kiemelkedően magas intelligenciájának köszönhetően. Azt viszont tudni kell róla, hogy hajlamos túlságosan védelmezővé válni, ezért akár agresszív viselkedést is tanúsíthat idegenekkel szemben. 

2. Golden retriever

kutya

A golden a legbarátságosabb, legtürelmesebb és legjobban tanítható kutyafajta. Emberekkel, állatokkal egyaránt jól kijön, alkalmazkodó és kiszámítható típus. Imádja a kinti játékokat, az eldobálós-visszahozós játékok iránt rendszerint mérhetetlen szenvedélyt mutat. 

1. Labrador retriever

kutya

A dobogó legfelső fokára a legmegbízhatóbb családi kutyának tartott labrador állhatott. A labrador rendkívül hűséges, türelmes és nagyon jól tanítható. A közismert mondás, mely szerint „a kutya az ember legjobb barátja”, erre a fajtára illik a leginkább, így nem is csoda, hogy idén is elvitte a pálmát. 

A termékről több infót ITT találsz!

Nézd meg ezt is!

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, amit mindenki imádni fog!

Gyors, ízletes és egyszerű vacsorát keresel? Akkor próbáld ki ezt a sült csirkemell-pennés tésztát! Az …