Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 étel, amit soha ne tegyél a fagyasztóba!

5 étel, amit soha ne tegyél a fagyasztóba!

Igaz, szeretjük a fagyasztókat, mert sok esetben praktikusan tárolhatjuk benne az ételt, de van, amit jobb, ha nem teszünk bele, mert a fagyasztóban uralkodó fagyos hideg a megőrzés szempontjából sokkal több kárt okozhat, mint hasznot.

Ismerjük meg azokat az ételeket, amiket a fagyasztó nem megment, hanem inkább tönkretesz.

Kávé

Mi is hallottuk, hogy a kávé fagyasztóban történő tárolása hosszabb ideig, frissebbé teszi a babot, ám sajnos a hideg, túl sok nedvességet hoz létre, ami az íz és értékes aromák elvesztéséhez vezethet.

Friss fűszernövény

A friss fűszernövényeknek a fagyasztóba dobása csak egy dolgot jelent – ázott, használhatatlan növény lesz, ha felolvad! Ehelyett inkább daraboljuk össze, tegyük egy jégkocka tartóba, öntsünk rá olívaolajat és úgy fagyasszuk le. Ezeket a “jégkockákat” főzéskor remekül tudjuk majd hasznosítani.

Lefőtt tészta

Csábító lehet a főtt tésztát fagyasztóban tárolni, de a súlyos igazság az, hogy felolvasztáskor csalódás fog érni minket. A legjobb, ha mindig új adagot főzünk le.

Bor

A fagyasztóban tárolt bor elveszíti egyedi ízprofilját, ezért ha szeretjük az igazán különleges borokat és élvezettel szeretnénk fogyasztani azokat, akkor ne rontsuk el a fagyasztóval.

 

Lisztes szószok

Azok  szószok, amelyeket liszt segítségével sűrűsítünk be, a mélyhűtőben kárba mennek. Többnyire egy trutyi lesz belőle, amikor újramelegítjük. Nem lesz finom mártás, ami után mindenki nyúlna az asztalnál.

Ezek után gondoljuk meg kétszer, hogy megéri-e betenni a fagyasztóba a fenti ételeket. Mert mindenáron nem érdemes megőrizni az ételeket és csak a helyet foglalja a hűtőben, ha minden a fagyasztóba hajítunk. Legyen inkább rendezett és hasznos ételekkel teli minden polc a hűtőben is.

Nézd meg ezt is!

Nyári könnyű saláták – villámrecept

Nemcsak a strandszezonra való felkészülésben segítenek a saláták nyáron, de a nagy melegben még jobban …