Főoldal / Házi Praktikák ! / 5 praktika, hogyan szüntesd meg otthonodban a dohány szagot!

5 praktika, hogyan szüntesd meg otthonodban a dohány szagot!

A dohányszag eltüntetése az otthonunkból, az egyik legnehezebb feladat. Még akkor is, ha csak ritkán fordul elő, hogy dohányzik valaki a lakásban, hiszen a füstöt minden bútor, textília és a falak is azonnal felveszik. Hiába próbálunk a lakáson kívül(erkélyen vagy ablakon kihajolva) dohányozni, a füsttel együtt járó szagokat sajnos ugyanúgy magunkkal hozzuk a lakásba, amit aztán nehéz semlegesíteni.

Ha a ti családotokban is akad dohányos ember, esetleg te magad is küzdesz ezzel a függőséggel, akkor segítünk neked! Néhány apró trükköt alkalmazva, hamar megszüntetheted a kellemetlen szagot és újra a tisztaság érzetét hozhatod otthonodba.

  1. Ne hagyj hamust a lakásban!

Nemcsak a füstölgő ciginek, de az elnyomott csikkeknek is kellemetlen szaga van. A hamutartót rendszeresen ürítsd és mosd ki! A szemetest, amibe beleöntötted a cigaretta maradványokat vidd ki, így a folyamatosan további kellemetlen szagot okozó forrást megtudod szüntetni.

  1. Használj citromot!

A citrom nemcsak vízkőoldásra de szagtalanításra is kiváló. Szeletelj fel egy citromot, egy kis vízzel forrald fel egy lábasban és helyezd el abban a helyiségben, ahol dohányozni szoktál. Az is megfelelő, ha párologtató vizébe öntesz frissen facsart citromlevet.

  1. A szódabikarbóna, mint szagtalanító!

A kárpitokba beleivódott szagokat könnyen eltávolíthatod szódabikarbónával. Szórd be a bútort, szőnyeget szódabikarbónával, dörzsöld bele, majd hagyd állni pár órát és alaposan porszívózd ki. A csoda azonnal érezhető lesz, hiszen szinte teljesen képes kiszedni a kellemetlen füst szagát.

Használd mosáshoz is! Keverd hozzá a mosószerhez, így nemcsak a fehér ruhák lesznek szebb színűek, de az öblítő illata is tovább tart és a nikotin szag és eltűnik a ruháidból.

  1. Az ecet a házi csodaszer!

Ecetet megéri otthon tartani, hiszen nemcsak salátákhoz, de a szagok megszüntetésére is alkalmas. Melegíts fel egy kis tálkában ecetet és helyezd el a lakásban. A kellemetlen szagok azonnal megszűnnek.

  1. Használj praktikus tisztítószereket!

Számos tisztítószer van, ami a lakás fertőtlenítése mellett, friss illatot is ad az otthonuknak. Használhatunk textilfrissítő spray-ket, és olyan általános fertőtlenítőszereket, amik nemcsak a baktériumokat de a kellemetlen „illatokat” is semlegesítik. A Brado Club készítményei jól bevált termékek, meleg szívvel ajánljuk őket!

illatos 2

Nézd meg ezt is!

DIY légfrissítő

Természetes illatok otthonra – készíts saját légfrissítőt

Az otthonunk kellemes illata sokat dobhat a hangulatunkon. Ebben a légfrissítők igen fontos szerepet játszhatnak, …